Ciudatele relaţii ale lui John Kerry cu lideri iranieni
alte articole
Secretarul de stat John Kerry, cel care a negociat controversatul acord privind industria nuclear[ cu Iranul, se află mijlocul unor acuzaţii.
Un articol publicat de situl colonelului Allen Web arată cî în 2009, una dintre fiicele secretarului de stat, dr. Vanessa Bradford Kerry, s-a măritat cu un doctor american de origine iraniană pe nume Brian (Behrooz) Vala Nahed.
Brian (Behrooz) Nahed este fiul lui Nooshin şi Reza Vala Nahid din Los Angeles. La vremea logodnei sale cu Bradford Kerry, articolele care au apărut în presă au menţionat rareori, sau deloc, rădăcinile iraniene ale lui Nahed. De fapt, chiar şi anunţul oficial al căsătoriei, făcut în ediţia din octombrie 2009 a ziarului New York Times a evitat cu atenţie orice referire la locul de naştere a doctorului Nahed (Nahid), un lucru neobişnuit pentru anunţurile de nuntă. Chiar şi biografia acestuia publicată de New York Times a început cu anii săi de colegiu.
După lanţul de scandaluri cauzate de clauzele acordului cu Iranul, Allen Web se întreabă dacă nu cumva Kerry ar fi trebuit să se retragă din negocierile cu Iranul, chiar de la începerea lor, datorită relaţiei sale îndelungate cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif.
Zarif, în prezent ministru de externe în administraţia Rouhani şi a deţinut diverse posturi semnificative, diplomatice şi de cabinet, încă din anii 1990. Zarif a condus echipa iraniană în cadrul negocierilor pentru programul nuclear iranian, în timp ce Kerry a condus echipa americană.
Kerry şi Zarif s-au întâlnit cu peste un deceniu în urmă la o petrecere găzduită de miliardarul George Soros în apartamentul său luxos din Manhattan.
Punând punctele cap la cap, imaginea care se formează este şi mai complicată, dacă luăm în considerare un alt lucru picant despre legăturile secretarului de stat american cu liderii iranieni, şi anume: cavalerul de onoare la căsătoria din 2009 a fiicei lui Kerry a fost fiul lui Javad Zarif.
Aparent, Kerry a dezvăluit mariajul fiicei sale cu un american de origine iraniană după ce a ajuns în poziţia de Secretar de Stat. Dar subiectul nu a fost deschis în timpul audierii sale de confirmare în faţa Senatului, fie pentru că John Kerry nu a dezvăluit problema fie pentru că foştii săi colegi au fost “prea politicoşi” pentru a aborda subiectul.
Aşa cum a evidenţiat numeroase publicaţii, discuţiile nucleare cu Iranul au fost o farsă tragică, coregrafiată şi orchestrată de Iran.
Totuşi, Kerry, preşedintele american Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden încearcă să insufle Congresului ideea unui acord bun cu Iranul, numeroşi analişti consideră că SUA, şi implicit aliaţii săi, au pierdut enorm prin negocierea actualului tratat. Până în 17 septembrie, Congresul SUA trebuie să evalueze şi eventual să voteze împotriva acordului.
Acordul nuclear iranian semnat la Viena nu conţine nicio referire la uzina militară Parchin unde s-a desfăşurat în trecut cea mai mare parte a activităţii iraniene legate de armele nucleare, conform unui articol al Washington Free Beacon.
În plus, acordul nu conţine nicio limită declarată asupra instalaţiei nucleare Bushehr, care a fost construită de Rusia şi despre care analiştii susţin că ar putea produce plutoniu pentru zeci de bombe.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.