Bizarerii ale administraţiei Obama: Rusia, China beneficiază de pe urma acordului cu Iranul

Candidatul prezidenţial republican american Carly Fiorina a criticat Rusia şi China în privinţa negocierile nucleare cu Iranul, susţinând că acele ţări vor beneficia de pe urma unui posibil acord cu Teheranul.
Canditatul republicanilor la preşedenţia SUA, Carly Fiorina, 13 mai 2015 (Laura Segall/Getty Images)
Andrei Popescu
13.07.2015

Candidatul prezidenţial republican american Carly Fiorina a criticat Rusia şi China în privinţa negocierilor nucleare cu Iranul, susţinând că acele ţări vor beneficia de pe urma unui posibil acord cu Teheranul.

“China şi Rusia nu au negociat de partea noastră la discuţii”, a declarat ea duminică pentru ABC News.

“Este în interesul celor două ţări ca economia Iranului să fie deschisă”, a declarat ea. “Şi, din mai multe puncte de vedere, la discuţii ele au negociat susţinând partea iraniană.”

Fostul şef executiv al companiei Hewlett-Packard a atacat de asemenea negociatorii americani pentru că nu au reuşit să sprijine obiectivele propuse de preşedintele american Barack Obama.

“Aş fi părăsit discuţiile deoarece, dacă nu poţi pleca de la masa de negocieri, atunci cealaltă parte continuă să negocieze”, a declarat Fiorina.

“Am cedat în cazul fiecărui obiectiv major stabilit de preşedintele Obama”, a susţinut aceasta.

Criticii administraţiei Obama au subliniat îngrijorări privind cursul negocierilor, în timpc e Washingtonul şi partenerii săi de negocieri se află la Viena pentru a încerca să finalizeze un acord nuclear cu Republica Islamică.

Bob Corker, preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe din cadrul Senatului SUA, a declarat că este “îngrijorat” în privinţa unui potenţial acord.

“Trebuie să ne asigurăm că acest acord poate fi confirmat”, a declarat duminică senatorul.

Secretarul de stat american John Kerry, care se află la rândul său la Viena pentru discuţii, a declarat în weekend că încă speră că se va încheia un acord nuclear.

“Cred că ajungem la unele decizii reale. Aşadar voi spune, deoarece avem câteva lucruri dure de făcut, că încă am speranţe. Am speranţe”, a declarat Kerry.

Iranul şi grupul de ţări P5+1 (SUA, Marea Britanie, China, Rusia, Franţa şi Germania) se află de peste două săptămâni în discuţii intense în capitala austriacă pentru a-şi diminua şi rezolva neînţelegerile şi pentru a încheia un acord istoric privind programul nuclear iranian.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor