Ciolacu: Sper ca la sfârşitul lui februarie peste 80% din ministere să le am reorganizate

Marcel Ciolacu (Captură video)
Ana Ion
29.12.2023

Premierul Marcel Ciolacu susţine că speră ca, până la finele lunii februarie, peste 80% din ministere să fie reorganizate. Reorganizarea acestora şi a altor instituţii a fost promisă de Guvernul PSD-PNL în vederea reducerii cheltuielilor statului.

„Am peste 10 ministere acum în reorganizare, pus în transparenţă proiectul. A terminat SGG (Secretariatul General al Guvernului). Am cerut ca toate instituţiile să aibă un birou unic de autorizare, de avizare, să nu mai mergi la fiecare birou să ceri semnături, chit că eşti privat sau din administraţia publică. Tot ce înseamnă control se va reuni la un singur departament în toate ministerele.

Aceste modificări se fac în timp şi mi-am propus în maximum şase luni. Eu sper ca la sfârşitul lunii februarie peste 80% din ministere să le am reorganizate”, a declarat Marcel Ciolacu, preluat de B1.ro, la România TV.

Reamintim că la începutul acestei luni, premierul a anunţat că între şase şi nouă ministere vor fi reorganizate până la finele acestui an: „Sunt ministere importante. Ministerul Muncii – categoric se va face anul acesta, ştiţi promisiunile. Secretariatul General al Guvernului se va face anul acesta, Ministerul Agriculturii… Acolo erau vreo 111 instituţi şi rămân vreo 43. Sunt multe modificări, dar am luat un timp, aşa încât să gândim bine această reorganizare. Nu este o amânare propriu-zisă”.

„Avem două mari provocări. Avem PNRR, care înseamnă atât resurse financiare, dar cel mai mult înseamnă reforme de fond, nu de formă, şi cred că sunt cele mai dure reforme de implementat în România postdecembristă, şi avem, din punctul meu de vedere, cea mai mare provocare, aderarea la OCDE. Amândouă am putea spune că pot crea un plan pentru România”, mai afirmase Ciolacu la finele lunii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor