Ciolacu: PSD va avea candidat pentru funcţia de preşedinte. Nu există dacă

Marcel Ciolacu
Ana Ion
15.06.2024

PSD va avea candidat pentru funcţia de preşedinte al României, conform unei decizii luate într-un for statutar al partidului, şi va câştiga alegerile prezidenţiale, a declarat sâmbătă liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut precizarea, sâmbătă, la finalul vizitei efectuate la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ''Aurel Vlaicu'', de la Boboc, unde se desfăşoară mitingul aerian Boboc Air Show - BOBAS 2024, relatează Agerpres.

"Am spus şi ieri, dacă vreţi vă spun şi astăzi şi mâine. Noi am decis într-un for statutar, ieri, foarte clar - Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte. Nu există dacă...Sunt ferm convins că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale, iar cea mai mare şansă o să ne-o daţi dumneavoastră, românii, când o să faceţi o raportare la cei 20 de ani de preşedinţi de dreapta", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă se poate spune că a început campania pentru prezidenţiale de la Buzău, Ciolacu a afirmat: "Nu. Putem spune că este unul dintre cele mai dragi locuri mie pentru că aici am crescut. Eu am crescut pe acest aerodrom".

"E o zi de sărbătoare de fapt şi de drept, plină de emoţii. Normal pentru mine, pentru că, aici, la vreo 100 de metri în spate, am crescut. Mă bucur că m-am întâlnit cu foarte mulţi dintre colegii tatălui meu care mi-au povestit păţaniile pe care le făceam când eram pe aerodrom", a adăugat Ciolacu.

Premierul a dat asigurări că guvernarea, în formula actuală, va funcţiona şi în cazul în care PSD şi PNL vor avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

"Grija mea nu este funcţionarea unei coaliţii guvernamentale, grija mea pe care am avut-o şi la alegerile care au trecut, acum, a fost cum funcţionează Guvernul României. Şi a funcţionat impecabil. Şi nu e prima oară când le-am mulţumit şi le mulţumesc colegilor mei de la ambele partide pentru maturitatea politică de care au dat dovadă", a adăugat Ciolacu.

Totodată, liderul PSD a respins categoric varianta ca actuala guvernare să se rupă.

"Nu, nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate. Şi e o discuţie foarte clar avută în momentul în care PSD a acceptat, într-un moment foarte complicat României, să vină la guvernare. Şi cred că suntem doi oameni politici care ne respectăm, atât eu cât şi domnul Nicolae Ciucă", a declarat preşedintele PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor