Ce nume grele s-ar putea întoarce în USR? Radu Hossu, candidat la şefia partidului, anunţă discuţii cu cei plecaţi sau excluşi

Radu Hossu (Facebook)
Loredana Diacu
20.06.2024

Radu Hossu, useristul decorat de Volodimir Zelenski care candidează la şefia USR, anunţă că a început deja discuţii cu unii dintre foştii membri de marcă ai partidului care fie au fost excluşi din USR, fie au plecat ei, căci nu se mai regăseau în politica dusă de conducerea formaţiunii.

Hossu anunţă că unii dintre ei s-ar putea întoarce iar alţii şi-au exprimat sprijinul şi disponibilitatea.

Redăm postarea lui Radu Hossu

"Am spus, m-am apucat de treabă şi încep să se vadă rezultatele.

Am spus că oamenii care au fost daţi afară din USR sau au plecat dezamăgiţi de politica echipei Barna-Ghinea ar trebui readuşi în USR. Pentru că România are nevoie de oamenii ăştia, nu doar USR-ul.

Vă prezint câţiva dintre oamenii cu care am vorbit şi rezultatele (unele preliminare) discuţiilor noastre:

Cornel Zainea - Omul care a pierdut Primăria Chiajna la 54 de voturi (!!!). După un dialog în care m-a întrebat dacă sunt sigur că vreau susţinerea lui având în vedere că 'şi-a făcut duşmani în tabăra conducătoare', mi-a dat un răspuns ferm: Dacă devin preşedinte şi implementez reformele despre care am discutat deja, da, revine.

Vă aduceţi aminte ce a spus când a plecat? Că USR-ul o ia pe un drum greşit. Era 2020. La 4 ani distanţă, s-a demonstrat cât adevăr era în vorbele lui.

Vlad Gheorghe - Am avut un dialog lung şi edificator cu Vlad. Sunt sincer optimist. Nu pot spune mai multe acum, pentru că nu este cazul, însă să nu fiţi surprinşi de un rezultat pozitiv pentru partid. Evident, şi pentru el contează foarte mult rezultatul alegerilor interne.

Mihai Poliţeanu - Omul care a realizat 'minunea de la Ploieşti'. Chiar vorbeam la telefon cu el şi îmi zice 'băi, vezi că la conferinţa de presă de după câştigarea primăriei Ploieşti te-am menţionat'. Am zis. Eu Mihai suntem apropiaţi de mult timp şi mi-a promis că am parte de tot sprijinul lui dacă voi deveni preşedintele USR, la fel cum eu i-am promis tot sprijinul partidului pentru a reuşi schimbarea atât de necesară la Ploieşti.

Laurenţiu Ştefănescu - Am avut un dialog cu Laurenţiu Ştefănescu, fost membru şi candidat USR, om de valoare, actualmente lider al Iniţiativa Timişoara, membru în Platforma Eurocivica, despre revenirea lui în USR în cazul în care eu voi deveni preşedinte. Va pot spune doar atât, la finalul acestui dialog. Eu sunt optimist, însă decizia nu este la mine, ci este la domnul Ştefănescu care a specificat clar că nu are de gând să se implice în viaţa de partid momentan, cât timp este membru în organizaţiile civice. Însă optimismul şi speranţa mea în urma dialogului bun şi constructiv rămân.

Vlad Alexandrescu- Fostul Ministru al Culturii, actualmente Preşedintele Grupul pentru Dialog Social (GDS), un intelectual desăvârşit. A fost ferm în răspuns: Da, revine în partid, dar doar dacă devin eu preşedintele partidului.

De la fiecare dintre cei cu care am discutat am primit acceptul pentru a expune aceste concluzii ale dialogului nostru, prin urmare, tot ceea ce spun aici poate fi verificat inclusiv prin a-i întreba pe ei.

Aveţi încredere că se poate. Se poate dacă se vrea, ca partidul ăsta să redevină speranţa şi încrederea unei generaţii.

Nu mă opresc aici, dialogul continuă şi cu alţi oameni şi chiar formaţiuni care au acelaşi ADN, acelaşi spirit şi împărtăşesc aceleaşi valori cu cele care au reprezentat USR-ul la început. Continui dialogul cu cei care au fost excluşi pe nedrept, batjocoriţi de-a dreptul, de către conducerile succesive care au dus USR-ul la un scor absolut ruşinos.

Dacă voi deveni preşedintele USR, voi lupta pe cât pot eu să readuc toate energiile care au generat construcţia asta care cândva a fost faină şi relevantă pe scena politică, înapoi la locul ei. Şi nu cu ajutorul taberelor. Ci cu ajutorul vostru, al membrilor.

Vă mulţumesc tuturor care îmi duceţi mesajul mai departe în filialele voastre, multe dintre ele acaparate în timp de oameni care nu au avut niciodată treabă cu valorile USR. Voi sunteţi cei care într-un final veţi decide.

Până Duminică continuă această campanie şi vă rog în continuare să-mi acordaţi acest sprijin, distribuindu-mi mesajele pe grupurile voastre interne, pe paginile voastre, lăsând un comentariu aici sau inclusiv dând un like pentru a-mi face postările vizibile, căci eu nu am televiziunile aliate. Împreună chiar putem să resuscităm speranţa!

Vă mulţumesc încă o dată!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor