Birchall, despre anularea condamnării lui Mario Iorgulescu: Un exemplu de nedreptate înfruntată de români în relaţie cu instituţiile statului

Ana Birchall (Ana Birchall)
Andrei Popescu
20.06.2024

Fosta ministră a Justiţiei Ana Birchall, actualmente înscrisă în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, a declarat că anularea condamnării la 13 ani şi 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, este un alt exemplu de “nedreptate pe care românii trebuie să o înfrunte în relaţie cu instituţiile statului”.

Procesul fiului lui Gino Iorgulescu va fi rejudecat.

“Mario Iorgulescu este cu un pas mai aproape de albire! O veste care ar trebui să ne pună pe gânduri. În ultimii ani am tot alertat că, în ciuda dovezilor care există împotriva lui, există un risc real ca Mario Iorgulescu să scape. Alt fugar care râde în nas statului român de prin Italia, condamnat la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

Iată că astăzi judecătorii de la Înalta Curte au admis recursul în casaţie formulat de Mario Iorgulescu. În consecinţă, mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui va fi anulat.

Acesta este încă un exemplu de nedreptate pe care românii trebuie să o înfrunte în relaţie cu instituţiile statului şi unul din miile de cazuri în care legile se aplică strâmb sau doar pentru unii. Eu am mai spus-o şi îmi asum: România este încătuşată de corupţie organizată, de impostură şi de incompetenţă!

Consecinţa? Mario Iorgulescu are şanse să scape deşi s-a urcat la volan drogat şi băut (cu o concentraţie de 1,96 mg/litru alcool pur în sânge) şi a gonit nebuneşte pe Şoseaua Chitila, spulberând o maşină Audi condusă regulamentar de un bărbat, tată a doi copii cu vârste de 4 şi 6 ani. După care a fugit, ca mulţi alţii înaintea lui, în Italia şi fugit a rămas...”, a scris Birchall pe pagina sa de Facebook.

Din completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a luat această decizie, a făcut parte şi fosta şefă a Consiliului Superior al Magistraturii Lia Savonea, a precizat PRESShub.

Reamintim că în seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, a aflat că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii au relatat că tânărul s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

Însă, la terminarea petrecerii, în jurul orei 2,50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe, a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Un martor al accidentului a povestit în instanţă scene oribile de la locul coliziunii, şoferul din cealaltă maşină fiind găsit aruncat pe jos.

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de către familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor