Ciobanii protestează în Piaţa Victoriei. Acuză că pesta e inventată: "Întâi ne-au omorât găinile, apoi porcii, vacile. Dacă venim 3.000, iese revoltă!"

Protest al ciobanilor in Piata Victoriei
Loredana Diacu
23.09.2024

Câteva sute de ciobani veniţi din toată ţara protestează în faţa Guvernului, acuzând că autorităţile le omoară oile sub pretextul unei peste pe care ei o consideră inventată.

Revoltaţi, oierii ameninţă cu revolte şi cer garantarea unui preţ minim pentru kilogramul de carne de oaie şi ridicarea carantinei pentru fermele din România. De asemenea, ei vor redeschiderea porturilor pentru exportul animalelor şi a târgurilor interne. O delegaţie a ciobanilor, formată din cinci persoane, a fost invitată la discuţii la Guvern.

Între timp, oierii rămaşi în Piaţa Victoriei anunţă că nu vor pleca din faţa Guvernului până când problemele lor nu se rezolvă. Ei acuză că pesta este inventată pentru a distruge oieritul, în favoarea importurilor de carne şi a marilor corporaţii.

"Uite ce se întâmplă, îmi omoară oile, îmi iau mieii, acum dacă s-ar rezolva ceva, ca n-am venit aici degeaba, vai de capul nostru! Nu e nicio pestă, nu e adevărat! Nu e nicio pestă! Astea-s minciuni", a declarat pentru Epoch Times un oier venit din Mureş.

"În nicio ţară nu omoară animale asa. Eu cred că în nicio ţară n-am văzut să se omoare atâtea animale. Am umblat în trei-patru ţări la lucru, n-am văzut să se omoare atâtea animale ca la noi, în România. Noi facem produse proprii, trăim din propria gospodărie. Ei vor să ne facă să mâncăm E-uri din magazine, să închidă tot exportul, s-au închis târgurile de atâţia ani. Deci nu ştiu, nu ştiu ce e cu ţara asta, dar merge tot mai rău. Tinerii, cum să-i mai încurajăm să rămână aici? Au plecat o grămadă peste hotare. Nici noi nu ne mai descurcăm, eu de şase ani plec în Germania, Olanda şi Franţa", a declarat o altă participantă la protest.

"Ei vor să închidă tot. Au inventat o boală, exact cum a fost şi cu limba albastră la vaci. A fost cu găinile, a fost cu vacile, ne-au omorât porcii... Acum, vacile vor să le omoare. Cu porcii, omorând la oameni. Îşi bat joc de noi în continuare, acum nu ştiu până când. Ciobanii sunt revoltaţi, dacă vin 3-4000 aici, iese răscoală!", a adăugat un oier.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor