Candidat PNL la o primărie, acuzat că a furat o bancă dintr-un sat şi a dus-o în altul pretinzând că e o donaţie

Banca (ZiaruldeTulcea)
Loredana Diacu
22.05.2024

Candidatul PNL la primăria Sarichioi a furat o bancă dintr-un sat şi a dus-o în altul pretinzând că e o donaţie din partea echipei lui, susţine publicaţia ZiaruldeTulcea.ro.

Alexandru Averian, candidat PNL la Primăria Sarichioi, a postat pe Facebook o fotografie cu o bancă despre care a pretins că e livrată de echipa sa, „Nu promitem, facem! Iată dovada: banca livrată azi de echipa 'Alege bine' la Visterna”, a scris acesta.

Textul este însoţit de o fotografie cu o bătrânică aşezată pe respectiva bancă.

Banca (ZiaruldeTulcea)
Banca (ZiaruldeTulcea)

Un gest nobil, la prima vedere. Banca nu e însă una nouă şi, în plus, seamănă izbitor cu băncile pe care Primăria Sarichioi le-a achiziţionat în urmă cu câţiva ani şi le-a amplasat în localitate.

În urma cercetărilor publicaţiei citate, a ieşit la iveală o situaţie halucinantă: banca amplasată de echipa PNL în satul Visterna (sat aflat în componenţa comunei Sarichioi) şi cu care candidatul PNL s-a lăudat pe Facebook a fost luată – smulsă, efectiv – din localitatea Sarichioi, de pe strada Pescarilor.

loc banca (ZiaruldeTulcea)
loc banca (ZiaruldeTulcea)

Practic, a fost furată din locul unde fusese amplasată de primărie şi transportată în satul Visterna, unde a devenit „obiect de campanie”, scrie ZiaruldeTulcea.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor