Bucureşti: Incredibil! Iată care sunt cele mai furate cărţi din librării

Se pare că hoţii din Bucureşti şi-au extins domeniile de activitate şi în domeniul cărţilor, iar în 2012 alegerile lor au fost de-a dreptul surprinzătoare. Pentru a realiza a cest inedit top, au fost utilizate informaţii provenite de la trei librării - despre cărţile furate din sediile lor.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
01.02.2013

Se pare că hoţii din Bucureşti şi-au extins domeniile de activitate şi în domeniul cărţilor, iar în 2012 alegerile lor au fost de-a dreptul surprinzătoare. Pentru a realiza acest inedit top, au fost utilizate informaţii provenite de la trei librării - despre cărţile furate din sediile lor.

Conform acestor date, în funcţie de preferinţele hoţilor bibliofili din anul trecut, observăm că aceştia au vrut să înveţe bine limba română, să ştie să medieze şi să conducă, însă s-au pregătit şi să plece în Barcelona sau Londra, relevă site-ul b365.

Locul I - "Dicţionarul Explicativ al Limbii Române"

În mod incredibil, din Librăriile Mihai Eminescu din Bucureşti, cea mai furată carte este "Dicţionarul Explicativ al Limbii Române" (costă 110 lei), în ciuda faptului că un volum cântăreşte peste două kilograme şi are dimensiuni mari, fiind greu de manipulat şi de ascuns.

Locul al doilea în acest top al celor mai furate cărţi din librăriile Mihai Eminescu este, din nou surprinzător, "Medierea- O perspectivă psihologică asupra soluţionării conflictelor", de Freddie Strasser şi Paul Randolph.

"Curs de Legislaţie Rutieră", în fruntea topului

Dacă hoţii din librăriile Mihai Eminescu au vrut să-şi îmbogăţească vocabularul, se pare că pungaşii care au furat din librăriile Diverta au vrut să înveţe legislaţia rutieră, cea mai furată carte a anului fiind "Curs de Legislaţie Rutieră, Mecanică, Prim ajutor, conduită preventivă 2012", de Dan Teodorescu.

În topul celor mai furate cărţi de la Diverta, locul al doilea este ocupat de volumul IV din "Jurnalul unui Puşti", de Jeff Kinney, iar locul al treilea, de "Cele 50 de vicii ale domnului Grey- E.L.James"

După ce s-au pus la punct cu limba română şi şi-au luat permisul de conducere, hoţii din Capitală s-au pregătiţi apoi s-au plece din ţară, relevă topul cărţilor furate de la librăriile Humanitas, unde primele două locuri sunt ocupate de ghiduri turistice.

Previzibil: Hoţii nu-l citesc pe Andrei Pleşu

La librăria Humanitas Kretzulescu de exemplu, cea mai furată carte în 2012 a fost "Ghid Turistic Barcelona", iar pe locul al doilea se clasează "Ghidul turistic al Londrei"

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte cartea "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste", de Andrei Pleşu, hoţii nu au dat năvală, întrucât s-a furat un singur exemplar", de la Librăria Humanitas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor