O noua carte despre ororile regimului comunist

La Biblioteca Publica Onisifor Ghubu din Chisinau a fost lansata o noua carte despre crimele regimului comunist, care se intituleaza Noua comentarii despre Partidul Comunist, editie in limba romana a ziarului The Epoch Times, lansare aliniata Zilei Internationale a Drepturilor Omului.
Raia Rogac
11.12.2010

La Biblioteca Publica Onisifor Ghubu din Chisinau a fost lansata o noua carte despre crimele regimului comunist, care se intituleaza Noua comentarii despre Partidul Comunist, editie in limba romana a ziarului The Epoch Times, lansare aliniata Zilei Internationale a Drepturilor Omului.

Amintesc in acest context ca aici anterior in premiera au fost lansate volumele Asasinari in masa din RASSM in perioada Marii Epurari (1937-1938) de I.Varta, T.Varta si I. Sarov, de asemenea Victimele terorii comuniste din Basarabia de A. Moraru, De te voi uita, Basarabie de V. Graur s.a., laitmotivul carora il constituie demascarea atrocitatilor comuniste, in special in perioada stalinista, din Basarabia si Romania. Astfel ca la Biblioteca O.Ghibu s-a format un public, in special din randul profesorilor, studentilor si elevilor, dornic de a afla adevarul istoric in deplina masura, necuprins inca integral in manuale.

Noul volum extinde cadrul deconspirarii balaurului rosu, venind dintr-o realitate in care acesta este inca bine inscaunat, si anume din China.

Cu prezentarea oaspetelui, in persoana lui Adrian Sturdza, redactor-sef al Epoch Times Romania, care a tradus si a pregatit pentru tipar in limba romana cele Noua comentarii despre Partidul Comunist, moderatoarea Tatiana Chiriac a dat start discutiilor despre carte. Pentru a veni mai aproape de continutul cartii vom remarca ca chiar de pe coperta sunt atentionati cititorii cu urmatoarea inscriptie: O carte care i-a socat pe toti chinezii din lume O carte care dezintegreaza Partidul Comunist.

Socul continua si in plan international. Dupa cum a marturisit Adrian Sturdza, cartea este deja publicata in peste patruzeci de tari ale lumii, incitand tot mai multi cititori, gratie si a variantelor electronice. Vorbitorul s-a referit pe scurt la istoricul aparitiei volumului de fata, care reprezinta o serie de editoriale tiparite in luna noiembrie 2004 in ziarul DaiJiYuan, varianta in limba chineza a The Epoch Times, numele autorului n-a fost facuta public, din motive de securitate. Indata dupa aparitia editorialelor impactul a fost catastrofal pentru Partidul Comunist din China, demisiile din partid au ajins la cifra de 80 de milioane. Incercand sa stopeze raspandirea celor Noua comentarii..., PCC a interzis cartea in China. Dupa cum se subliniaza si in Cuvant inainte, cartea are la baza o documentare istorica riguroasa si dezvaluie ororile inimaginabile ale comunismului practicat in China, incepand cu perioada maoista si terminand cu cea actuala, inca plina de campanii impotriva tibetanilor, iugurilor, crestinilor, practicantilor Falung Gong s.a. Pentru documentare s-au folosit peste 300 de surse istorice. Referindu-se la actualitatea din Romania, dl A. Sturdza a tinut sa concretizeze cateva lucruri esentiale si anume, ca desi, oficial, se considera ca aici comunismul a murit in 1989, efectele lui se resimt si in prezent destul de acut, producand daune atat in plan material, dar si moral, care sunt si mai greu de recuperat. Comunistii s-au reformat, luandu-si o alta masca, dar sub impresia de reformatori isi ascund crimele, manipuland cu o parte din populatie care mai mult din ignoranta refuza sa accepte adevarul, care incet, dar sigur, iese la lumina zilei.

In Republica Moldova situatia este si mai dezavantajata, incertitudinea politica creata din vina comunistilor impiedica mersul ei firesc catre integrarea in Europa, majoritatea oamenilor trand intr-o stare de saracie lucie, in continua asteptare intru limpezirea apelor politice.

Dr. in drept, conf. univ. Dumitru Roman considera, si pe buna dreptate, ca in Republica Moldova segmentul de populatie trecuta de varsta medie, in ciuda faptului ca au trait pe viu in epoca de aur a comunismului, inca au iluzia revenirii trecutului fara griji si preocupari de supravietuire, la care se adauga si o parte a tineretului lipsita de interes intru cunoasterea trecutului, dar si a prezentului. Anume acestia cad victime in campaniile electorale, cand sunt mintiti fara scrupule de actualii comunisti doar pentru a obtine voturi in Parlament, stiind prea bine ca nu au cum sa-si onoreze promisiunile, in schimb isi pot asigura protejarea avutiilor ilicite. Este publicul cititor tinta, care ar avea posibilitatea prin modelul Chinei din cele Noua comentarii despre Partidul Comunist sa constientizeze nu numai o experienta devastatoare straina, dar sa priveasca in jur ca sa-si dea seama ca radacinile si practica comunismului sunt aceleasi, indiferent in ce tara se manifesta. Important sa se opuna acestui fenomen malefic pe cat inca nu e tarziu. Cartea este ca o descatusare din labirintul pe care l-au creat cu buna stiinta cei de la conducerea comunismului pentru a nu le putea vedea fata de balauri inrositi de sangele victimelor nevinovate.

Vis-a-vis de carte si comunisti si-au mai spus opiniile lectorul universitar Lilia Tambala, dr. in istorie Anatol Petrencu, dr. in istorie Angela Lisnic, dr. in medicina Gheorghe Baciu, lector univ. Sergiu Cataraga, eleva Ana Chiriac de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu s.a.

Cartea lansata a aparut cu un tiraj de 1000 de exemplare, disponibila in orice librarie la un pret rezonabil de 30 de lei, la un volum de aproape 300 de pagini. Ea se adreseaza tuturor celor care prin purul adevar sunt interesati sa ajunga la intelegerea realitatilor trecute si prezente, de care depinde implinirea unui destin trait cu demnitate pe acest pamant comun pentru toate semintiile daruite de Dumnezeu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor