Blandiana: Dacă tot răul e spre bine, în această catastrofă, binele este trezirea la conştiinţă

Guvernul Dragnea se face vinovat în faţa istoriei pentru ura faţă de justiţie, manifestată prin graba isterică cu care a schimbat codul penal, a comentat Ana Blandiana pe contul ei de Facebook, adoptarea pe furiş, azi-noapte, a „ordonanţelor-elefant”.
L.M.
01.02.2017

alte articole

Ana Blandiana (Eugen Horoiu/Epoch Times)
L.M.
01.02.2017

„Dincolo de dispreţul şi chiar de ura faţă de actul de justiţie în sine care se simte în spatele grabei isterice a schimbării codului penal, dincolo de sfidarea sfruntată a sutelor de mii de oameni ieşiţi în stradă şi în ger pentru a apăra legile ţării, guvernul Dragnea se face vinovat nu numai în faţa poporului român, ci şi a istoriei de o gravă culpă de ordin teoretic, culpa care opune democraţia statului de drept, compromiţând-o astfel”, a scris fondatoarea Memorialului de la Sighet.

„Călcând legile sub pretextul investiturii obţinute electoral, acest guvern de marionete, mânuite de un păpuşar de provincie, sparge unitatea dintre votul democratic şi statul de drept, care este pilonul tuturor construcţiilor euro-atlantice de după al doilea război mondial şi transformă democraţia din România într-un instrument al satisfacerii celor mai joase interese personale”.

Punând la îndoială legitimitatea acestui guvern, care nu a câştigat alegerile printr-o majoritate de voturi, scriitoarea aminteşte de vechea prăpastie în care lunecăm din nou.

„De fapt, cât de relativă este investitura electorală o dovedeşte faptul că partidul care a câştigat alegerile (cu 3.220.000 de voturi) se opune în numele ei Preşedintelui ţării care a fost ales cu un număr aproape dublu (6.288.000) de voturi. Deci nici un fel de logică nu intră în discuţie, în afară de cea a neruşinării, în peisajul politic în care, prin mâzga corupţiei, maşina istoriei lunecă marche-arriere înspre vechea prăpastie.

Dacă e adevărat, însă, că tot răul e spre bine, în această catastrofă binele este extraordinara trezire la conştiinţa morală şi civică a tinerilor, ceea ce în perspectivă ar putea să salveze totul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor