Justiţia, în genunchi. Cum s-a reflectat "Marţea Neagră 2" în presa internaţională

Decizia Guvernului Grindeanu de a adopta, marţi noaptea, pe furiş, controversatele "ordonanţe-elefant" care tocmai ce au dat o lovitură de neuitat Justiţiei din România, precum şi protestele spontane care au urmat în aceeaşi seară, au atras evident atenţia presei internaţionale.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Multe dintre marile publicaţii internaţionale au scris despre situaţia explozivă din ţara noastră declanşată de Guvernul Grindeanu care a adoptat până la urmă, în ciuda opoziţiei instituţiilor judiciare, a preşedintelui Klaus Iohannis, şi a Străzii, controversatele ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

Bloomberg: "Românii au inundat străzile din marile oraşe pentru a protesta faţă de decizia surpriză a Guvernului de a reprima investigaţiile asupra oficialilor cercetaţi pentru corupţie şi de a anula condamnările pentru alţi infractori condamnaţi."

AP (preluat de New York Times, Washington Post, Yahoo News, The Daily Times, CNS News şi altele): "Guvernul României a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care dezincriminează abaterile oficialilor, dând o lovitură luptei anti-corupţie care se desfăşoară de ani de zile în statul est-european".

Reuters: "Noul Guvern de stânga din România a dezincriminat o serie de infracţiuni de corupţie, inclusiv unele cazuri de abuz de putere, în cel mai mare regres în domeniul reformelor anticorupţie pe care statul ex-comunist l-a înregistrat de la aderarea la Uniunea Europeană în urmă cu un deceniu".

Financial Times: "Au avut loc proteste după ce o decizie din România ameninţa campania anti-corupţie. Ordonanţa care dezincriminează abuzul în serviciu este considerată o lovitură gravă la adresa statului de drept."

Deutsche Welle: "România dezincriminează abuzul în serviciu în mijlocul unor proteste în masă. Guvernul de stânga din România a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru a dezincrimina abuzul de putere şi infracţiuni de corupţie. Protestele au izbucnit marţi seara, în oraşe din întreaga ţară, după anunţul Guvernului".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne