Cioloş: Este o sfidare incalificabilă, un dispreţ îngrozitor la adresa tuturor cetăţenilor cinstiţi

Fostul premier Dacian Cioloş s-a declarat revoltat de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta, noaptea, pe furiş, controversatele "ordonanţe-elefant" care tocmai ce au dat o lovitură de neuitat Justiţiei din România.
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
01.02.2017

Deciziile Guvernului Grindeanu, cu sprijinul majorităţii PSD-ALDE, de modificare a Codului Penal în folosul unor oameni politici cercetaţi pentru corupţie, arată un dispreţ îngrozitor la adresa tuturor cetăţenilor corecţi şi cinstiţi din România, şi-a exprimat revolta fostul premier Dacian Cioloş.

"Ce s-a petrecut în această seară este o sfidare incalificabilă la adresa justiţiei şi a statului de drept, care duce România înapoi în timpuri pe care le credeam apuse. Costul pe care îl va plăti România şi pe care îl vom plăti fiecare dintre noi este incalculabil.

Legitimitatea votului nu dă dreptul niciunui Guvern să se poarte discreţionar cu românii, să legifereze pe ascuns chestiuni atât de sensibile cum sunt cele care privesc justiţia", a subliniat Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia fostului premier vine în contextul în care, în ciuda protestelor populaţiei şi a nemulţumirilor exprimate de principalele instituţii judiciare, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, Guvernul Grindeanu a adoptat infamele "ordonanţe-elefant" privind graţierea şi modificarea Codurilor penale în favoarea infractorilor. Noaptea, pe furiş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor