Beneficiile consumului de pepene roşu

.
. (Epoch Times)

Pepenele roşu este unul dintre cele mai bune fructe în timpul sezonului cald. Acesta poate fi combinat cu alte fructe şi legume, iar sucul lui conţine foarte multe vitamine şi minerale.

Fiecare 100 de grame din acest fruct conţin 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitaminele A, B, B12, E, D, niacină, tiamină, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, seleniu etc.

Acest fruct conţine aproximativ 95% apă şi o serie de nutrienţi vitali pentru sănătate. Pentru persoanele care suferă de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepene roşu poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni.

Pepenele roşu conţine citrulină, un aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ.

Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi din pepene fac din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

Aceiaşi antioxidanţi joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care şi cancerul de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin. Un studiu realizat în China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu prezintă riscuri mai scăzute de a se îmbolnăvi de cancer mamar, datorită antioxidanţilor şi compuşilor care distrug celulele canceroase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură