Baronul PSD de Argeş Constantin Nicolescu ia 9 ani jumate

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat vineri sentinţa în dosarul de corupţie a lui Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş. Baronul PSD acuzat de fraudare de fonduri europene a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare.
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.07.2014

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat vineri sentinţa în dosarul de corupţie a lui Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş. Baronul PSD acuzat de fraudare de fonduri europene a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Nicolescu a fost acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri, prejudiciul creat statului fiind de 1,2 milioane de euro.

Conform Mediafax, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a mai decis în cazul lui Constantin Nicolescu interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Grigore Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA Piteşti, la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare.

Nicolescu a fost trimis în judecată în februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstrucţiei a două poduri despre care CJ a susţinut că au fost afectate de inundaţiile din primăvara şi vara anului 2005, fapt ce nu corespundea realităţii.

Conform procurorilor anticorupţie, în cursul lunii martie 2009, CJ Argeş, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru reabilitatea a două poduri chipurile afectate de inundaţii, cu bani provenind din fonduri PHARE destinate strict reabilitării obiectivelor de infrastructură rutieră şi de mediu afectate de inundaţiile din perioada aprilie - mai şi iulie - august 2005.

Pentru a accesa fondul, funcţionari din cadrul CJ Argeş au atestat în cererea de finanţare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundaţii.

În 2009, în urma licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean Argeş, contractul de reabilitare a podului Căteasca, pod avariat anterior inundaţiilor invocate în cererea de finanţare a CJ Argeş, a fost atribuit, în mod nelegal, societăţii comerciale Zeus SA. Câştigătoare a licitaţiei fusese desemnată o altă societate, înlăturată ulterior, în mod arbitrar, de comisia de evaluare, după reluarea procedurii dispusă de Constantin Nicolescu. Societatea înlăturată venise cu o ofertă financiară sub cea a firmei Zeus. Diferenţa între oferta firmei declarate câştigătoare iniţial şi societatea Zeus, respectiv suma de 4.497.947,48 reprezintă prejudiciu în dauna CJ Argeş, au mai arătat procurorii.

Anchetatorii au mai stabilit că furnizor de bunuri pentru construcţia lucrării a fost SC Setro Metal Group SA Câmpulung, o firmă controlată de o rudă apropiată a preşedintelui Nicolescu.

Nicolescu mai este judecat şi pentru contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false fiind condamnat în noiembrie 2013 la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în respectivul dosar, trimis în prezent spre rejudecare.

Reamintim că, pe 11 aprilie a.c., la lansarea candidatului PSD-UNPR-PC la şefia Consiliului Judeţean Argeş, în locul lui Constantin Nicolescu, premierul Victor Ponta promitea că, în ziua în care Traian Băsescu va ieşi pe poarta de la Cotroceni, lui Nicolescu şi multor alţi aleşi locali cu dosare pe rol, dosare pe care baronii locali le-au declarat aproape invariabile, "politice", "falsuri", "înscenări", li se va face dreptate:

"Eu cred că atunci îi facem dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi care nu au putut niciodată să fie învinşi la vot şi s-a încercat, ca în cazul multora, să fie învinşi pe alte căi", declara şeful Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor