Nicuşor Constantinescu suspectat că a falsificat scrisoare medicală trimisă din SUA

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu este suspectat că a falsificat scrisoarea medicală prin a încercat să convingă instanţa că are absolută nevoie de tratament medical în SUA.
(photos.com)
Loredana Diacu
30.06.2014

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu este suspectat că a falsificat scrisoarea medicală prin a încercat să convingă instanţa că are absolută nevoie de tratament medical în SUA.

Din motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele baronului de Constanţa, pe motiv că acesta nu a revenit în ţară la la data de 5 iunie, aşa cum se angajase în faţa instanţei, reiese că există suspiciuni de fals cu privire la scrisoare medicală pe care Nicuşor Constantinescu a trimis-o din SUA.

Respectivul document "comportă numeroase critici, atât cu privire la condiţiile de formă ale acestuia, cât şi referitor la conţinutul său", scriu magistraţii, arătând că scrisoarea medicală nu este datată şi prezintă evaziv situaţia medicală a lui Constantinescu.

"Înscrisul ce se pretinde că emană de la medicul M. E. A. nu este datat, astfel că simpla utilizare a cuvântului „(…) În prezent(…)” din cuprinsul acestuia nu poate fi avută în vedere (filele ….). (...) Analizând conţinutul acestui înscris se poate observa cu uşurinţă că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a inculpatului este una evazivă, regăsindu-se numeroase menţiuni cu privire la perioada … 2014, iar faptul că la un moment dat se arată că inculpatul are …, dar şi că programarea consultaţiei la dr. D.S. secţia de … a fost anulată, nu prezintă caracter de certitudine", scriu magistraţii în motivarea deciziei publicată de pesurse.ro

Mai mult, semnătura medicului diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic, mai arată judecătorii Tribunalului Bucureşti.

La examinarea înscrisului nu se poate face abstracţie de corespondenţa email din data de ….2014, când inculpatul solicită medicului ce să conţină scrisoarea medicală, făcând o prezentare elaborată, o descriere detaliată a cuprinsului acestuia, aspectele învederate de inculpat în cuprinsul emailului regăsindu-se şi în conţinutul înscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus menţionat (filele ….).

"Prin urmare, există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia.", se mai afirmă în motivare.

De asemenea, magistraţii au mai constatat că nu s-a făcu dovada necesităţii că inculpatul să rămână pe teritoriul altui stat în vederea efectuării unui eventual tratament medical.

Practic, nici documentele medicale nici pozele trimise de Nicuşor Constantinescu în ţară, poze în care apare înconjurat de perfuzii, pe un pat aparent de spital, nu au convins.

"Nici fotografiile pretins a fi realizate în data de … 2014 nu pot fi avute în vedere întrucât au un caracter incert atât în privinţa locului unde au fost făcute, cât şi a datei. Totodată, acestea nu pot demonstra stadiul stării de sănătate a inculpatului, ci numai o persoană abilitată, ce are cunoştinţe medicale poate să procedeze în acest mod.", scriu magistraţii care au emis mandat de arestare pe numele baronului PSD.

Nicuşor Constantinescu este în prezent dat în urmărire internaţională. Deşi la proces s-a susţinut că viaţa sa ar fi pusă în pericol dacă îşi întrerupe tratamentul pentru a reveni în ţară spre a fi judecat, tratamentul putea fi întrerupt pentru a fugi de lege, căci Constantinescu nu mai este în unitatea medicală unde susţinea că este internat.

În urmă cu şase zile, reprezentanţii spitalului american unde s-a tratat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, au declarat că acesta s-a externat din clinică încă din luna mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor