Un ”Om Nou”, pentru o ”Ţară Nouă”, unde baronii să facă ce vor

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Ponta a fost prezentat joi, la Piteşti, de primarul urbei, Tudor Pendiuc, ca ”Omul Nou” de care are nevoie ”Ţara Nouă”, cu alte cuvinte, viitorul preşedinte al României, care îi va lua locul lui Băsescu la Cotroceni.

“Dacă va candida, noi îl susţinem cu toată forţa. Cu siguranţă va fi preşedintele României. Ne trebuie un om nou pentru o ţară nouă! ”, a fost mesajul din discursul primarului Piteştiului, la evenimentul de lansare a candidaturii vicepreşedintelui CJ Argeş Florin Tecău pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Fără să nege intenţia de conduce o ţară nouă, caci cea veche nu mai e bună defel, în condiţiile în care DNA-ul insistă să-i trimită în judecată pe baronii PSD corupţi şi aproape că nu trece zi fără ca ANI să mai declare incompatibili câţiva aleşi locali, Ponta i-a urat primarului Piteştiului “să aibă gura aurită“.

Surâzător şi cu un aer nostalgic, premierul a evocat, stârnind ropote de aplauze, o convorbire pe care a avut cu Pendiuc în 2010 “Nu ştiu ce să zic despre previziunile primarului. M-a sunat pe la începutul lui 2010 să îmi spună că trebuie să fiu preşedintele PSD. .... Îi mulţumesc că mi-a dat curaj atunci. Acum nu mai ştiu ce mi-a spus, dar cine ştie, poate a avut gura aurită!” a declarat premierul, citat de qmagazine.ro.

Victor Ponta şi-a permis şi câteva glumiţe, spre amuzamentul celor prezenţi, ironizându-l ”fin” pe Mircea Geoană, despre care se (mai) afirmă că ar fi un potenţial candidat al PSD-ul în cursa pentru Cotroceni. Premierul l-a asigurat pe primarul Piteştiului că înaintea alegerilor va sta cumite acasă, taxându-l astfel pe Mircea Geoană pentru vizita făcută în miez de noapte mogulului Sorin Ovidiu Vântu, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2009.

“Eu în săptămâna de dinainte de alegeri stau acasă sau cel mult alături de colegii mei, pentru că ştiu, dle Pendiuc, că aveţi această grijă, să avem un candidat să nu mai facă greşeli!”, a afirmat Ponta, reverent faţă de primarul Pendiuc.

Ponta le recunoaşte baronilor ce e al lor: dreptul şi puterea de a-l alege la Cotroceni

“Eu voi fi aici şi în decembrie, alături de dumneavoastră, nu ştiu în ce poziţie. În ce poziţie veţi decide dumneavoastră. Dar cred că avem o mare datorie faţă de cetăţenii României, faţă de cetăţenii Argeşului: să nu mai dăm niciun pas înapoi. Acum drumul este doar înainte", a declarat Ponta la Piteşti, unde a avut loc candidatura vicepreşedintelui CJ Argeş Florin Tecău pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, după ce mandatului lui Constantin Nicolescu a încetat în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile de conflict de interese

În faţa auditoriului compus din lideri de Consilii Judeţene, parlamentari de Argeş şi mai mulţi candidaţi ai alianţei PSD- UNPR- PC etc, Victor Ponta a ţinut să-i asigure pe toţi cei prezenţi la eveniment că fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, dar şi "celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot" li se va face "dreptate" în ziua în care Băsescu va ieşi pe poarta de la Cotroceni, moment în care toţi cei care s-au luptat cu el vor şti că au avut un scop şi că au câştigat această bătălie.