Baronul PNL Iulian Dumitrescu vrea să sesizeze CSM pentru "presiuni asupra justiţiei"

Iulian Dumitrescu si Marian Ceausescu
Loredana Diacu
13.05.2024

Preşedintele suspendat al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi candidat pentru un nou mandat din partea PNL, acuză PSD că a răspândit în mod fals informaţia legată de maşina de lux Lamborghini cu care ar fi venit la lansarea candidaturii sale.

Dumitrescu susţine că maşina nu îi aparţine şi că a mers la eveniment cu un Range Rover. Totodată, liberalul vrea să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presiuni exercitate asupra justiţiei în dosarul penal deschis împotriva sa, relatează Hotnews.

Liberalul cataloghează drept "lecţie de ticăloşie" susţinerile PSD Prahova conform cărora el ar fi venit cu un bolid de lux în valoare de 400.000 de euro la evenimentul de lansare a candidaturilor reprezentanţilor PNL Prahova la alegerile locale. Dumitrescu susţine că maşina a fost "adusă" de cei de la PSD pentru a fi fotografiată în centrul Ploieştiului, în apropierea locului în care s-a desfăşurat lansarea candidaţilor PNL, politicianul afirmând că s-a deplasat la acel eveniment cu "maşina personală", un Range Rover.

Lamborghiniul condus de Iulian Dumitrescu (Facebook)
Lamborghiniul condus de Iulian Dumitrescu (Facebook)

"Printr-un comunicat de presă al PSD Prahova, clanul mafiot Cosma a servit nu doar judeţului nostru, ci întregii Românii o nouă lecţie de ticăloşie politică asezonată cu minciuni, fake news şi intoxicări (...) Au adus un Lamborghini al unui cetăţean din Ploieşti, l-au parcat în apropierea locului de desfăşurare a evenimentului şi au minţit că îmi aparţine şi că aş fi venit la eveniment cu el. Există şi filmări de la momentul respectiv care dovedesc că am venit şi am plecat cu maşina mea personală, un Range Rover", se arată într-o declaraţie a lui Iulian Dumitrescu, remisă luni presei.

Totodată, Dumitrescu a respins acuzaţiile conform cărora jurnalişti care aparţin unor entităţi de presă critice la adresa sa ar fi fost "sechestraţi" într-un hol al clădirii în care funcţionează Consiliul Judeţean Prahova şi unde a avut loc lansarea candidaţilor PNL, susţinând că jurnalista care acuză că a fost sechestrată "s-a închis cu cheia acolo şi a sunat la 112", apelul acesteia la poliţie fiind făcut, conform oficialului PNL, "în jurul orei 19.30, după ce evenimentul de lansare a candidaţilor PNL era deja încheiat".

"Din punctul meu de vedere, avem de-a face cu o campanie foarte periculoasă de a pune presiune pe Justiţie sau de a induce în eroare organele judiciare. Voi sesiza CSM în această speţă, să vedem ce reacţie au instituţiile abilitate ale statului. Toate aceste ticăloşii nu fac altceva decât să dovedească toxicitatea acestor mafioţi grupaţi în jurul familiei Cosma şi care au acaparat total PSD Prahova", mai susţine preşedintele PNL Prahova, inculpat pentru luare de mită şi fals.

Reamintim că publicaţia ziarulincomod.ro a acuzat că un reporter de-al său şi un cameraman au fost sechestraţi pe un hol din Palatul Administrativ din Ploieşti în timpul lansării candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Cei doi au fost ţinuţi închişi în mod abuziv aproximativ zece minute. Incidentul s-a petrecut în timp ce un echipaj de poliţie a fost solicitat să intervină, de către o persoană care semnala că Iulian Dumitrescu încalcă măsura controlului judiciar şi a pătruns fără drept în spaţiul unde funcţionează CJ Prahova, transmite publicaţia citată.

"Lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a fost urmată de un scandal fără precedent în Prahova. În Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ, închiriată de PNL pentru organizarea lansării candidaturii lui Dumitrescu, nu a avut voie decât o parte a presei care a dorit să participe la eveniment.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor