Iulian Dumitrescu acuzat că a sechestrat jurnalişti. A venit la şedinţă într-un Lamborghini de 400.000 euro

Lamborghiniul condus de Iulian Dumitrescu (Facebook)
Loredana Diacu
11.05.2024

Publicaţia ZiarulIncomod.ro acuză că un reporter de-al său şi un cameraman au fost sechestraţi pe un hol din Palatul Administrativ din Ploieşti în timpul lansării candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Cei doi au fost ţinuţi închişi în mod abuziv aproximativ zece minute. Incidentul s-a petrecut în timp ce un echipaj de poliţie a fost solicitat să intervină, de către o persoană care semnala că Iulian Dumitrescu încalcă măsura controlului judiciar şi a pătruns fără drept în spaţiul unde funcţionează CJ Prahova, transmite publicaţia citată.

"Lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a fost urmată de un scandal fără precedent în Prahova. În Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ, închiriată de PNL pentru organizarea lansării candidaturii lui Dumitrescu, nu a avut voie decât o parte a presei care a dorit să participe la eveniment.

Jurnaliştii neagreaţi au fost ţinuţi cu forţa afară din sală, iar unii dintre aceştia au avut parte de un comportament abuziv din partea paznicilor care i-au închis pur şi simplu pe un hol de la intrarea B a clădirii. Abia când persoanele sechestrate au anunţat că sună la poliţie, li s-a dat drumul să iasă afară. Surse judiciare au declarat pentru ZiarulIncomod.ro că în cazul jurnaliştilor sechestraţi pe holul CJ Prahova se fac cercetări pentru lipsire de libertate", mai susţine Ziarul Incomod.

PSD valorifică momentul

PSD Prahova a lansat un atac acid la adresa candidatului PNL la şefia CJ Prahova, Iulian Dumitrescu după incidentul respectiv. Într-o lungă postare pe Facebook pesediştii îl numesc pe acesta baron şi îl acuză de comportamente mafiote. PSD mai semnalează faptul că Dumitrescu a încălcat condiţiile controlului judiciar şi că vine la şedinţa de partid cu o maşină exorbitant de scumpă.

Redăm comunicatul PSD Prahova

"În legătură cu recentul incident petrecut la conferinţa PNL Prahova, Partidul Social Democrat doreşte să facă următoarele precizări:

Astăzi, baronul Iulian Dumitrescu a săvârşit o faptă extrem de gravă, sechestrând jurnalişti prezenţi la o conferinţă a PNL Prahova! Reporterul Ziarului Incomod, Oana Stoica şi cameramanul unui post naţional de televiziune au fost încuiaţi, la comanda lui Dumitrescu, într-o încăpere, pentru a nu participa la evenimentul de partid la care au fost invitaţi doar jurnaliştii "de casă" ai PNL, cei doi fiind eliberaţi cu ajutorul Poliţiei!

Această acţiune de intimidare şi încălcare flagrantă a democraţiei este inacceptabilă şi trebuie condamnată fără echivoc.

Baronul Iulian Dumitrescu, cercetat penal într-un dosar de luare de mită în legătură cu lucrările publice ale Consiliului Judeţean Prahova, lipsit de orice urmă de moralitate, şi-a făcut apariţia la şedinţa de partid la volanul bolidului său de lux, un Lamborghini în valoare de 400.000 de euro.

Gestul lui Dumitrescu reflectă "modestia" şi "respectul" faţă de prahovenii pe care promite să îi slujească şi faţă de actuala sa situaţie legală.

Pentru a nu atrage atenţia, baronul Dumitrescu şi-a parcat maşina pe o stradă lăturalnică, venind pe jos la întâlnirea de partid, păzit de un interlop, încercând să evite orice discuţie în faţa jurnaliştilor.

În timpul conferinţei, Iulian Dumitrescu a adoptat un comportament agresiv, de tip mafiot bruscând afară din sală jurnaliştii şi, ulterior, sechestrându-i într-o antecameră a clădirii, fiind necesară intervenţia forţelor de Poliţie pentru restabilirea ordinii.

La fel de grav este că Iulian Dumitrescu a încalcat condiţiile controlului judiiar, intrând în contact cu Dumitru Tadone, "băiatul de mingi" de la CJ Prahova, şi cu Ana Maria Vasile, cercetată în acelaşi dosar de luare de mită", transmite PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor