Antena 3, amendată după episodul "Piedone mâncând parizer", pentru promovarea deşănţată a candidatului lui Dan Voiculescu

Cristian Popescu Piedone (Captură video)
Loredana Diacu
23.05.2024

Antena 3 CNN a fost amendată, joi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru promovarea exacerbată a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei din partea partidului fondatorului Antenelor, Dan Voiculescu.

Amenda este însă una ridicolă, 2.500 de euro (10.000 de lei adică) pentru opt emisiuni (din care patru Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea) în care Piedone era prezent(at) într-o lumină favorabilă, scrie PaginadeMedia.

Cristian Popescu Piedone a fost o prezenţă constantă la Antena 3 înainte de începerea oficială a campaniei electorale, când nu se definitivase nici lista candidaţilor.

Antena 3 a difuzat minute întregi din clipurile pe care Piedone le posta pe reţelele de socializare, cu el împărţind bucureştenilor borcane cu „apă caldă” (un clip de şapte minute difuzat chiar în prime-time în deschiderea emisiunii lui Mihai Gâdea), un alt clip cu el în timp ce mânca şuncă, ceapă şi parizer, la un târg şi mai apoi stând cu oamenii de vorbă şi un alt clip în care se întâlneşte cu alegătorii ori cu angajaţii primăriei cărora le trasează sarcini.

Reprezentanta Antenei 3 a apărat politica postului susţinând că nu există nicio activitatea mai importantă decât cea politică şi că postul TV al lui Dan Voiculescu nu a făcut decât să transmită elemente relevante vizând un candidat la funcţia de primar.

„Am să încep cu un citat din Tudor Vianu, care spune, cu mult înaintea vremurilor pe care le trăim, că din câte ştie nu există o activitate omenească mai importantă decât activitatea politică, asta prin prisma importanţei şi efectelor pe care le au deciziile oamenilor politici şi cum se răsfrâng acestea asupra unor mase mari de oameni şi chiar schimbând istoria. Rolul jurnaliştilor este să obţină informaţii despre oamenii politici şi despre activitatea lor.

Asta s-a întâmplat şi în ceea ce am vizionat secvenţial, doar dintr-o anumită perioadă, 13-26 martie, cuprinzând şi nişte elemente de inedit, spectaculos şi relevant din partea unui personaj care şi-a anunţat şi candidatura la funcţia de primar al Bucureştiului", a declarat Norina Ionescu, reprezentanta Antena 3 CNN.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor