30 de secrete simple pentru un ten frumos, culese de pe mapamond

Tânără femeie
Tânără femeie (Pixabay)

Puţine industrii sunt atât de prolifice precum cea a frumuseţii căci, indiferent pe ce meridian trăiesc, mai toate femeile îşi doresc să arate cât mai tinere şi frumoase. O piele curată şi strălucitoare se poate obţine însă şi fără să dai bani grei pe tratamente cosmetice, iar femeile din toate colţurile lumii au descoperit diverse reţete pentru a avea un chip cât mai radios.

Vă prezentăm în continuare câteva dintre metodele simple dar eficiente folosite în diverse ţări ale lumii de reprezentantele sexului frumos pentru a-şi menţine sănătatea şi aspectul pielii, cu speranţa că unele dintre ele vă vor fi utile.

Franţa

Masaj facial cu cuburi de gheaţă

Pielea feţei devine mai sănătoasă şi mai strălucitoare dacă este frecată uşor cu un cub de gheaţă. Răceala gheţii stimulează circulaţia sanguină.

Împachetări calde şi reci

Alternaţi comprese faciale fierbinţi cu cele reci. Acest tratament extrem de simplu de aplicat îmbunătăţeşte sănătatea pielii, stimulează circulaţia sangvină, redă elasticitatea pielii şi vă hidratează. Pur şi simplu înmuiaţi un prosop moale în apă caldă şi puneţi-l pe faţă, după care repetaţi procedura cu apă rece. Alternaţi de câteva ori.

Tamponări cu suc de lămâie pentru reducerea inflamaţiilor

Aplicarea de suc de lămâie pe coşuri/acnee va face ca acestea să fie mai puţin roşii şi mai mici.

Chile - masca de struguri roşii şi făină

Pentru femeile din Chile frumuseţea vine (şi) din boabele de struguri roşii, fructe bogate, se ştie, în antioxidanţi. Pentru a avea un ten mai strălucitor, femeile chiliene prepară o pastă din struguri roşii în amestec cu faină. Odată pasta preparată, o aplică pe faţă lăsând-o să acţioneze zece minute, după care faţa se spală delicat. Masca are un efect mai bun dacă este folosită dimineaţa.

Suedia

Hrana sănătoasă - mulţi experţi în frumuseţe consideră că femeile scandinave au un ten strălucitor datorită faptului că se hrănesc sănătos, consumând mult peşte şi fructe de pădure care au un conţinut bogat de antioxidanţi.

Sauna. Căldura saunei ajută la eliminarea toxinelor din organism ceea ce va face ca pielea să arate mai curată, tânără şi strălucitoare.

Japonia

În Japonia frumuseţea pielii este ţinută la mare preţ. Şi ce altceva mai bun ar putea folosi japonezele decât tradiţionalul orez?

Apa de orez - curăţă faţa, stimulează producţia de colagen şi face pielea mai catifelată. Reţea de preparare este simplă. Râşniţi/măcinaţi orezul în blender, după care adăugaţi apă caldă şi amestecaţi până obţineţi un produs de consistenţa unui iaurt. Umeziţi-vă faţa cu amestecul obţinut şi masaţi cu degetele. La final, clătiţi bine.

Masaj zilnic - ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi la oxigenarea ei. Pentru masaj puteţi folosi uleiuri organice sau creme speciale de masaj. Tehnica folosită poate varia în funcţie de nevoile pielii dvs.

Mai puţină pudră - o piele sănătoasă trebuie să lucească puţin aşa că nu este o problemă dacă nu vă daţi cu pudră pentru a contracara luciul natural al pielii dat de secreţia de sebum. Folosirea regulată a pudrei poate cauza astuparea porilor şi inflamaţii.

Brazilia

Sucul de morcovi, un remediu excelent pentru coşuri - Sucul proaspăt de morcovi este plin de beta-caroten care ajută la vindecarea coşurilor.

Cartofi contra cearcănelor - Puneţi câte o felie de cartof crud deasupra fiecărei pleoape şi lăsaţi să acţioneze 10 minute; ajută la ameliorarea cercurilor negre de sub ochi.

Coreea

Extract de melc - este unul dintre cele mai populare ingrediente din cremele faciale coreene. Are bune proprietăţi cicatrizante şi conţine colagen şi elastină.

Uleiuri - Pentru o piele catifelată şi moale, masaţi faţa cu puţin ulei de cocos sau de argan înainte să de a folosi crema de faţă, sau folosiţi uleiurile pe post de mască facială.

Seruri şi emulsii din ingrediente naturale - femeile din Coreea îşi aplică pe faţă noaptea, înainte de culcare, un serum, adesea combinat cu uleiuri. Ordinea în care acestea se aplică ar trebui să fie următoarea: serum, ulei, cremă hidratantă.

Alternarea regulată a produselor de frumuseţe - Astfel, pielea nu se va obişnui cu anumite ingrediente făcând ca acestea să îşi piardă eficacitatea.

Turcia

Loţiuni şi măşti pe bază de suc de gutuie. Dacă aveţi tenul gras, acest tip de produse reprezintă o alegere foarte bună.

Masca pe bază de gutuie: Daţi gutuia prin răzătoarea fină şi amestecaţi cu un albuş de ou bine bătut. Masaţi uşor produsul pe piele. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, apoi spălaţi cu grijă.

Masaj cu rolă de jad - masajul cu jad îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi tonifică pielea.

Israel

Gomaj cu sare marină - e un remediu excelent pentru îndepărtarea toxinelor.

China

Ceaiuri - Infuziile de plante şi fructe de pădure sunt ideale pentru curăţarea pielii.

India

Mască cu miere şi lămâie - Sucul de lămâie ajută la vindecarea coşurilor de pe frunte în timp ce mierea catifelează pielea.

Rusia

Gomaj cu ovăz - Folosiţi două părţi ovăz (râşnit fin), o parte miere şi o parte ulei de migdale dulci (sau cocos, sau măsline, în funcţie de preferinţă). Amestecaţi ingredientele până când obţineţi o pastă groasă şi lipicioasă. Întindeţi amestecul pe faţă şi masaţi pielea preţ de două minute, apoi curăţaţi. Amestecul curăţă pielea şi reduce porii.

Grecia

Alimentaţia sănătoasă - grecoaicele mănâncă o mulţime de fructe şi legume bogate în antioxidanţi. De asemenea, consumă peşte, bogat în omega 3 şi omega 6.

Curăţarea feţei cu aburi - Puneţi două linguri de muşeţel peste două căni de apă fiartă, apoi staţi cu faţa deasupra vaporilor de apă. Acoperiţi capul cu un prosop. O exfoliere a feţei după şedinţa de aburi va face tratamentul mai eficace.

Apa foarte rece - ajută la reînnoirea celulelor şi stimulează sinteza colagenului şi fibrelor elastice.

Masca cu turmeric - are puternice proprietăţi antibacteriene şi antiseptice.

Ulei de măsline - masajul facial cu ulei de măsline va face pielea feţei mai sănătoasă, suplă şi hidratată.

Egipt

Mască cu argilă albă - Mască cu pulbere de argilă albă curăţă, hrăneşte şi albeşte pielea.

Creme cu aloe vera - Extractul de aloe vera hidratează, hrăneşte şi acţionează contra îmbătrânirii premature.

În plus faţă de aceste ingrediente, nu uitaţi de celebrul dicton "frumuseţea vine din interior." Alimentaţia face diferenţa în aspectul pielii, de aceea, dacă vrem să arătăm bine este important să mâncăm echilibrat şi cât mai natural şi sănătos. De asemenea, o stare psihică bună se va reflecta şi la exterior. Zâmbiţi mai des, aveţi un tonus mental bun, faceţi mişcare, apreciaţi viaţa şi pe măsură ce starea dvs interioară este tot mai bună şi chipul va arăta tot mai frumos.

Sursa: Brightside.me

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură