6 remedii naturiste simple pentru întinerirea tenului

Mierea: un excelent ingredient natural (Cat Rooney/The Epoch Times)
Epoch Times
25.11.2015

Există o gamă largă de soluţii, tehnici şi intervenţii costisitoare pentru întinerire facială şi îmbunătăţirea aspectului tenului, cu toate acestea, mama natură ne oferă câteva remedii simple, dar foarte eficiente.

Vă recomandăm în continuare şase reţete uşor de preparat şi de aplicat care vă pot ajuta să obţineţi un ten mai strălucitor şi mai catifelat, cheltuind foarte puţin.

Oţetul de orez

Amestecaţi oţetul de orez cu apă. Folosiţi soluţia obţinută pentru a şterge faţa. Are proprietatea de a modifica ph-ul tenului, elimină bacteriile de pe piele, curăţă porii şi previne acneea.

Raportul dintre oţet şi apă este de 1:20.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un tonic excelent! Conţine un antioxidant ce încetineşte îmbătrânirea pielii, protejează de razele solare, catifelează şi hidratează pielea.

Se prepară infuzia (un pacheţel de ceai verde la 2 litri de apă clocotită) se răceşte şi se spală cu ea faţa.

Sarea

Apa sărată este un exfoliant natural puternic. Are efect de lifting şi reduce stratul de grăsime de pe piele. Tenul arată proaspăt şi delicat.

Adăugaţi două linguriţe de sare în apă, amestecaţi şi spălaţi faţa cu soluţia obţinută.

Mierea

Mierea conţine aminoacizi, enzime şi vitamine. Datorită acestor proprietăţi hidratează pielea, încetineşte procesul de îmbătrânire şi reduce inflamaţiile.

Adăugaţi două sau trei picături de miere în apă şi umeziţi faţa. Masaţi uşor timp de câteva minute. Atenţie! Această metodă nu se recomandă persoanelor cu tenul gras.

Apa de orez

Apa în care a fost înmuiat orezul poate fi folosită pentru hidratarea şi curăţarea pielii. Nu are efecte adverse, în special dacă sunteţi predispus la acnee sau aveţi tenul gras.

Înmuiaţi orezul într-un vas cu apă caldă pentru câteva minute, după care spălaţi faţa cu soluţia obţinută.

Zahărul alb

Zahărul alb conţine vitaminele B1, B2 şi vitamina C. Este folosit pentru exfolierea pielii, îndepărtarea cicatricelor după acnee şi este complet inofensiv. Amestecaţi zahărul cu apă, astfel încât să obţineţi conţinutul unei paste. Masaţi pielea timp de un minut cu pasta obţinută, după care clătiţi abundent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor