Beneficiile uleiului de Argan

Uleiul de argan
Uleiul de argan (youtube.com)

Uleiul de Argan provine din Maroc şi se extrage din fructele arborelui de Argan (Argania spinosa). Acestea se prezintă sub forma unor nuci ovale care se sparg atunci când s-au copt. Miezul este transformat într-o pastă şi apoi, prin presare, se scoate uleiul. Din 100 de kg de fructe se obţine 1 litru de ulei.

Beneficiile uleiului de argan în cosmetica şi medicină sunt deja cunoscute dar acesta are si alte proprietăţi care sunt mai puţin cunoscute.

Proprietăţile uleiului de Argan

- 100% natural; se foloseşte de puţin timp ca ulei culinar şi cosmetic deoarece componentele sale chimice nu au fost catalogate ca benefice pentru sănătate;

- bogat în acizi graşi esenţiali, vitamina E, este nutritiv, restructurant şi regenerator;

- fortifică pielea, fiind folosit la recuperarea elasticităţii şi întreţinerii pielii;

- benefic în tensiune, reduce starea de rău;

- estompează şi reduce petele de pe piele, de la varice şi acnee.

Tratament cu ulei de Argan

- face parte din tratamentul cosmetic;

- apt pentru orice tip de piele (facială şi corporală), pentru păr şi unghi;

- previne îmbătrânirea cutanată şi ridurile.

- utilizat pentru mască, îmbunătăţeşte circulaţia cardiovasculară;

- ideal pentru păr uscat, deteriorat; îi readuce strălucirea şi supleţea. Se aplică pe toată lungimea părului, se lasă 30 de minute şi apoi se spală ca de obicei;

- se foloseşte pentru unghii rupte, fragile. Reţetă pentru fortificarea unghiilor:1 linguriţă ulei de Argan plus 1 linguriţă suc de lămâie. În acest amestec se pun unghiile pentru 15 minute. Se repetă o dată pe săptămână.

Cum alegi şi cumperi uleiul de Argan de calitate

În ultimii ani uleiul de Argan este foarte apreciat. În farmacii şi parfumerii se găsesc produse pe baza de ulei de Argan, dar multe dintre ele conţin o cantitate infimă. Pentru a te bucura de beneficiile acestuia, cumpăraţi-l din magazinele specializate în produse 100% naturale. Se poate proba dacă produsul este de calitate, începând cu mirosul. Dacă este natural, adică a fost fabricat şi conservat natural, uleiul de Argan miroase puţin şi are o culoare clară. Dacă îl veţi folosi împreună cu uleiul de migdale dulci veţi obţine rezultate excelente în estomparea şi diminuarea ridurilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.