Aluniţele, o marcă de frumuseţe încă din antichitate

Cindy Crawford
Cindy Crawford (Frazer Harrison / Getty Images)

Aluniţa este considerată un semn de frumuseţe. Renumita şi neuitata Marilyn Monroe avea una pe obrazul stâng (falsă) şi îi plăcea să şi-o facă pentru a evidenţia şi mai mult frumuseţea ei.

Există mai multe celebrităţi atrase de aceste semne de frumuseţe. Unii le au din natură, spre exemplu Cindy Crawford - care şi-a creat un marcă din asta şi doar o singură dată, pentru coperta revistei Vogue, i-a fost eliminată cu Photoshop - Paloma Picasso, Eva Mendes, talentata Natalie Portman, dansatoarea şi cântăreaţa Paula Abdul.

Alte dive, în schimb, recurg la creion: solista Amy Winehouse, care s-a portretizat cu o aluniţă pe faţă pentru coperta albumului ei "Back to Black", apoi vedeta pop Madonna care în timpul anilor 90 a purtat un neo destul de evident deasupra buzei superioare, precum şi Dita Von Teese.

În lumea cinematografiei, celebra actriţă de film mut, Gloria Swanson, avea o aluniţă evidentă pe bărbie, urmată de alte dive precum: Jane Harlow, Elizabeth Taylor, care o purta pe obrazul drept, Virna Lisi, Liza Minelli şi multe altele.

Mărcile de frumusete, cu toate acestea, nu sunt doar un capriciu feminin. Istoria spune că consulul roman,
Marco Attilio Regolo, obijnuia să-si deseneze aluniţe pe frunte pentru a-l face să arate mai puternic în timpul discursurilor. La curtea lui Ludovic al XV-lea, nobilii îşi împodobeau faţa cu cel puţin 7-8 semne, iar regele însuşi a forţat-o pe nora sa Teresa a Spaniei să le folosească pentru a fi la modă.

Mai mulţi actori au făcut din aluniţe (adevărate) o trăsătură caracteristică, cum ar fi Cary Grant şi George Hamilton care îl avea pe obraz, Robert De Niro în apropierea ochiului şi, în ultima vreme Enrique Iglesias şi actorul american Jared Padalecki.

Studii antice atribuie o formă de legătură între poziţia acestora şi caracterul persoanei. O aluniţă rotundă conturează o personalitate blândă şi calmă, una inegală este tipică oamenilor capricioşi şi încăpăţânaţi, negru sau maro închis este un semn de un caracter puternic.

Poziţia? Deasupra buzei indică o ambiţie mare, sub ochi şi nas o sinceritate profundă, pe săn este un semn de lene în timp ce pe spate dezvăluie un personaj cu un caracter foarte schimbător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură