100 de zile de proteste #rezist. Strada lansează Condica de reclamaţii şi sugestii pentru Guvern şi Parlament

Revoluţia Bunului Simţ - cum i se spune maratonului protestelor #rezist - împlineşte miercuri 100 de zile. Cu această ocazie, cetăţenii sunt chemaţi să se alăture protestatarilor din Piaţa Victoriei şi să le transmită "aleşilor" ţării gândurile lor.
Protest
Protest

Pe 10 mai 2017 se împlinesc 100 de zile de proteste în România, declanşate de emiterea de către Guvern şi publicarea în Monitorul Oficial peste noapte a OUG 13/31.01.2017. Cu această ocazie, protestatarii care, reamintim, de 100 de zile sunt prezenţi non-stop în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, îi invită pe cei de acasă să li se alăture, pentru a le transmite politicienilor la Putere nemulţumirile şi doleanţelor lor.

Mergem în Piaţa Victoriei începând ora 15.00 să le spunem de ce rezistăm. Cui? Lui Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, Cătălin Rădulescu ( AKM), Şerban Nicolae, Nicolicea, Băsescu, Dorneanu ... lista e deschisă.

Ne strângem pentru a ne scrie nemulţumirile şi doleanţele în ''Condica de reclamaţii şi sugestii pentru Guvern şi Parlament''. Vom scrie aceste mesaje pe flipchart-urile existente în Piaţă, le vom fotografia, le vom trimite către cei care sunt plătiţi din banii noştri şi care nu au înţeles încă de ce protestăm.

Să nu uităm elefanţii! Să nu ne lăsam amăgiţi de vorbele lor. Finanţe, Sănătate, Educaţie, Justiţie, Mediu, Infrastructură. Toate sunt în faţa tăvălugului actualului Guvern şi Parlament", scriu autorii iniţiativei pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul de astăzi va fi, de asemenea, un prilej de comemorare a tuturor celor care au murit pentru o Românie curată, decentă, cu legi făcute pentru oameni, nu pentru corupţi, nu pentru penali, nu pentru ei, mai anunţă protestatarii.

Pentru a marca această zi, participanţii la eveniment sunt îndemnaţi să îşi pună la braţ o banderolă albă pe care vor scrie cu marker negru #100.

Reamintim că de 100 de zile - mai exact din noaptea când, în pofida protestelor anti-graţiere ce avuseseră loc , Guvernul a modificat, "noaptea, ca hoţii", Codurile Penale în favoarea corupţilor - în Piaţa Victoriei se protestează non-stop. În punctul lor culminant protestele au strâns 300.000 de oameni în Bucureşti şi alţi circa 300.000 în ţară, în aceeaşi zi abrogându-se şi OUG 13.

Protestele au continuat însă, căci, cu excepţia ministrului Florin Iordache, ulterior promovat vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, niciunul dintre cei responsabili de adoptarea OUG 13 nu a demisionat, iar politicienii nu s-au oprit din încercările lor de a readuce OUG 13 prin alte normative şi din a veni, pe bandă rulantă, cu proiecte de legi vizând dezincriminări ale conflictului de interese, graţieri pentru corupţi etc.

În prezent, în Piaţa Victoriei vin seară de seară câteva zeci de persoane, pentru a ţine vie flacăra rezistenţei, a le transmite guvernanţilor că Strada nu doarme, iar celor de acasă că lupta anticorupţie nu s-a sfârşit. Lor li se alătură în momente cheie - cum ar fi atunci când Comisia Juridică a Senatului a dat undă verde amendamentelor vizând graţierea corupţilor - numeroşi alţi cetăţeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne