Protestatari #rezist, amendaţi pentru scandări în faţa Primăriei Capitalei. "Vom face plângere la Parlament"

Protestatarii #rezist se vor adresa instanţei şi Parlamentului după ce au fost amendaţi pentru scandări în faţa Primăriei Capitalei.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Mai mulţi protestatari #rezist luau parte, pe 26 aprilie, la un protest în faţa Primăriei Capitalei, nemulţumiţi că aceasta le refuză constant dreptul de a organiza proteste publice în faţa instituţiei. Gestul lor a fost sancţionat, post factum, cu amenzi de câte 200 lei de participant, pentru tulburarea liniştii publice.

Amenzile în cuantum de 200 de lei pentru provocarea de larmă au fost distribuite către toţi participanţii la protest în condiţiile în care, potrivit organizatorului, doar 2 persoane au scandat la manifestarea respectivă.

"Toţi cei care am fost la primărie am primit amenzi de la Poliţia Locală pentru deranjarea liniştii publice, ce este cel mai interesant este că doar eu şi Mircea am strigat şi am urlat în portavoce", a explicat, pentru Epoch Times, Cristian Mihai Dide, unul dintre cetăţenii prezenţi aproape zilnic la protestele #rezist ce au loc neîncetat în Piaţa Victoriei de la adoptarea OUG 13.

"Vom contesta amenzile în instanţă după care intenţionăm să facem o plângere la Comisia pentru cercetarea Abuzurilor din Parlament", a adăugat Dide.

Mai multe informaţii despre protestul din 26 aprilie puteţi accesa aici.