Ziua marii execuţii în PPDD. "Domnul Dan" îşi dizolvă propriul grup parlamentar scăpat de sub control

Şase din cei 15 parlamentarii ai PPDD au fost excluşi din partidul lui Dan Diaconescu pe motiv că ar fi comis presupuse "abateri disciplinare", a stabilit vineri, prin vot, Comitetul Executiv al formaţiunii, reconfirmând totodată susţinerea pentru guvernul condus de premierul Victor Ponta.
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
05.12.2014

Şase din cei 15 parlamentarii ai PPDD au fost excluşi din partidul lui Dan Diaconescu pe motiv că ar fi comis presupuse "abateri disciplinare", a stabilit vineri, prin vot, Comitetul Executiv al formaţiunii, reconfirmând totodată susţinerea pentru guvernul condus de premierul Victor Ponta.

"Comitetul Executiv şi-a spus răspicat cuvântul, noi am continuat să tăiem în carne vie şi am confirmat excluderea unor parlamentari din grupul PPDD din cauza rezultatelor obţinute de aceştia, dar şi abaterilor disciplinare din interiorul partidului", a precizat fondatorul formaţiunii, Dan Diaconescu, citat de Mediafax.

Întrebat cum anume are de gând să susţină Guvernul în contextul în care a rămas doar cu nouă parlamentari, fostul star al răposatului OTV a replicat: "Preferăm să pierdem un grup parlamentar, dar să câştigăm încrederea cât mai multor români."

"Am confirmat excluderea unor parlamentari PPDD, cei şase deputaţi care au fost excluşi deja, şi am reconfirmat anumite poziţii. Pe de altă parte am reconfirmat întreaga noastră aşezare pe eşichierul politic, rămânem un partid care încearcă să salveze de la sărăcie pe români, încearcă în continuare să treacă prin actuala majoritate cele 20 de proiecte legislative de care am discutat între turul unu şi turul doi al alegerilor prezidenţiale. Încercăm să transmitem un mesaj de unitate pentru crearea următoarelor liste pentru alegerile locale şi pentru parlamentare, sperăm şi noi, alegeri parlamentare anticipate", a mai precizat Dan Diaconescu, potrivit Agerpres.

Din 63 de parlamentari, PPDD a rămas acum doar cu nouă, remarcându-se de-a lungul vremii un flux constant de PPDD-işti dornici să-şi găsească fericirea în alte formaţiuni politice. Deşi unii ar numi asta trădare curată, nu şi Dan Diaconescu, care, de un optimism debordant, le declară jurnaliştilor că toţi cei 63 de parlamentari, deşi marea majoritate au plecat, vor susţine proiectele de lege ale partidului, iar, la o eventuală moţiune de cenzură, vor vota aşa cum îi îndrumă el.

Iar "optimismul" lui Diaconescu nu s-a oprit aici - "Sperăm ca la alegerile parlamentare să revenim la cota noastră de un milion de voturi. Nu contează numărul parlamentarilor, ci calitatea lor."

Pe de altă parte, nici măcar parlamentarii care au rămas nu susţin ideile lui Dan Diaconescu, după cum aflăm chiar de la aceştia.

Lui Dan Diaconescu şi Simonei Man le fuge partidul de sub picioare, după ce, recent, 14 parlamentari PPDD s-au disociat de conducerea partidului acuzând-o de "veleităţi dictatoriale" şi de luarea unor decizii dezastruoase care "au transformat un partid de 15% într-un 'partiduleţ' care la ultimele două confruntări electorale nu a reuşit să atingă nici măcar pragul electoral de 5%".

Deputaţii au denunţat protocolul parlamentar încheiat între conducerea partidului şi PSD, au renunţat "la orice colaborare cu conducerea partidului" cerând organizarea urgentă a unui congres pentru desemnarea unei noi conduceri.

Domnul Dan a decis atunci să treacă la execuţii şi a ales să scoată în afara partidului şase dintre deputaţii săi tocmai pentru a putea să dizolve grupul parlamentar din Camera Deputaţilor, care, în conformitate cu legea, trebuie să fie de minimum zece şi care oricum nu mai ascultă de ordinele sale.

Însă grupul parlamentar PPDD nu poate fi încă dizolvat pentru că unii dintre deputaţi au contestat în instanţă decizia conducerii de a-i exclude din partid, astfel că, pentru a fi luată decizia desfiinţării grupului, cazul trebuie să treacă mai întâi pe la Comisia Juridică din cadrul Camerei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor