PSD-işti de azi şi de ieri - Liviu Dragnea: "Vanghelie a făcut parte dintr-un grup mafiot"

Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie
Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a reiterat marţi ideea că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au format un grup mafiot, adăugând că se ştia de faptul că aceştia intenţionează să-şi facă un partid încă înainte de excluderea lor din PSD.

”Asta că vor să facă partid se ştia dinainte. Şi asta a fost probabil una din cauzele care a generat acel vot aproape unanim, cu excepţia a două voturi. Nu este nicio noutate pentru noi, le dorim succes”, a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Totodată, preşedintele executiv PSD s-a arătat încrezător că parlamentarii PSD nu li se vor alătura celor doi: ”Or fi câteva cazuri, dar din câte ştim noi, nu se vor alătura”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat cum comentează acuzaţiilor făcute de Marian Vanghelie referitoare la firma Tel Drum pe care ar controla-o, Dragnea a evitat un răspuns:

”Nu-i răspund domnului Vanghelie pentru că nu poate să acuze, nu e în situaţia de a face acuzaţii. A făcut parte dintr-un grup mafiot, au mai rămas doi inşi în grupul ăsta mafiot, dumnealui şi cu domnul Geoană”, a afirmat Dragnea, părând să treacă cu vederea faptul că acuzaţii poate face oricine.

Reamintim că în urma excluderii din partid Vanghelie şi Mircea Geoană au început să "dea din casă" informaţii despre liderii PSD. Una din numeroasele acuze lansate de Vanghelie la adresa liderilor a fost că firma de casă a vicepremierului, Tel Drum a ajuns să aibă contracte "în fiecare comună".

"Dragnea dă anumite fonduri europene şi apoi câştigă Tel Drum. Dacă dispare Dragnea, dispare Tel Drum. Tel Drum are contract în fiecare comună", a acuzat Marian Vanghelie, în aceeaşi zi în care a fost exclus din PSD.

Tel Drum

Din datele SEAP reiese că Tel Drum, firmă despre care se afirma că este controlată de Liviu Dragnea, şi-a adjudecat pentru perioada 2013-2017 contracte de aproape 34 milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor din Teleorman, atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă. Mai mult, în perioada 2012-2014, firma a câştigat peste 30 de contracte şi acorduri cadru în valoare de peste 105 milioane euro în localităţi din Olt, Teleorman, Satu Mare, Dâmboviţa, Craiova şi Constanţa.

Potrivit evz.ro, firma Tel Drum a aparţinut până în 2002 Consiliului Judeţean Teleorman, care era unicul acţionar. Pe 25 aprilie 2002, când Liviu Dragnea era preşedintele CJ Teleorman, Tel Drum a fost privatizată. Unicul acţionar al firmei a devenit Marian Fiscuci, un prieten apropiat al lui Dragnea. Ulterior, firma i-a mai avut printre acţionari pe doi foşti colegi de facultate de-ai lui Dragnea, Liviu Lucian Dobrescu şi Mugurel Sorin Gheorghiaş. Din această cauză, presă a lansat ideea că această firmă ar fi controlată de către Liviu Dragnea, prin intermediul prietenilor săi. Actualul vicepremier şi secretar general al PSD neagă însă că ar controla Tel Drum.