Războiul din PSD, în plină desfăşurare. Unul din consilierii lui Ponta îl spulberă pe Dragnea

Departe de a se fi încheiat, războiul din PSD continuă cu acelaşi gen de acuzaţii cu iz penal cu care ne-au obişnuit şi recent excluşii Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, care au rup legea tăcerii şi au început seria dezvăluirilor incendiare. Unul din consilierii premierului Victor Ponta, deputatul PSD Radu Popa, l-a acuzat din nou de corupţie pe vicepreşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, făcând referire la conducta cu bani publici la care s-a abonat de ceva vreme firma de casă a acestuia din Teleorman - Tel Drum.
Andrei Pricopie
02.12.2014

alte articole

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
02.12.2014

Departe de a se fi încheiat, războiul din PSD continuă cu acelaşi gen de acuzaţii cu iz penal cu care ne-au obişnuit şi recent excluşii Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, care au rupt legea tăcerii şi au început seria dezvăluirilor incendiare. Unul din consilierii premierului Victor Ponta, deputatul PSD Radu Popa, l-a acuzat din nou de corupţie pe vicepreşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, făcând referire la conducta cu bani publici la care s-a abonat de ceva vreme firma de casă a acestuia din Teleorman - Tel Drum.

"Americanii’s de vină! Tel Drum, firma de drumuri controlată de Liviu Dragnea, are contracte de peste 100 de milioane de euro cu consiliile judeţene cărora vicepremierul cu acelaşi nume le oferă bani publici de la ministerul pe care îl conduce. Poate aşa înţelegem de ce eticheta de corupţie şi protector al baronilor a fost atât de mare, încât s-a văzut din Diaspora. Personal, consider că România nu mai poate merge înainte aşa. Cangrena corupţiei trebuie extirpată pentru ca organismul să supravieţuiască. Dacă nu avem puterea să o facem, organismul moare încet, dar sigur şi peste 20 de ani, tot americanii vor fi de vină", a fost mesajul lui Radu Popa, publicat de stiripesurse.ro.

Declaraţia lui Radu Popa întăreşte acuzaţiile lansate anterior de primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, care susţinea că firma de casă a vicepremierului a ajuns să aibă contracte "în fiecare comună".

"Dragnea dă anumite fonduri europene şi apoi câştigă Tel Drum. Dacă dispare Dragnea, dispare Tel Drum. Tel Drum are contract în fiecare comună", a acuzat Marian Vanghelie, în aceeaşi zi în care a fost exclus din PSD.

Cu altă ocazie, Vanghelie declara la postul B1 TV că la Ministerul Fondurilor Europene ar fi venit o adresă de la Bruxelles în care se solicită începerea cercetării penale pentru firmele Tel Drum şi Asesoft.

"Vă rog să-l întrebaţi pe domnul ministru de la Fonduri Europene, domnul Teodorovici, dacă a primit de la Bruxelles o adresă în care să se înceapă cercetarea penală pe Tel Drum şi pe Asesoft şi de ce-i ţinut acolo. Ce vă spun acum, e mult mai greu decât tot ce v-am spus până acum", a declarat Vanghelie.

Jurnaliştii de la evz.ro au scris la începutul anului despre legătura dintre Tel Drum SA, Liviu Dragnea şi contractele câştigate cu statul în 2013:

"Firma Tel Drum a aparţinut până în 2002 CJ Teleorman, care era unicul acţionar. Pe 25 aprilie 2002, când Liviu Dragnea era preşedintele CJ Teleorman, Tel Drum a fost privatizată. Unicul acţionar al firmei a devenit Marian Fiscuci, un prieten apropiat al lui Dragnea. Ulterior, firma i-a mai avut printre acţionari pe doi foşti colegi de facultate de-ai lui Dragnea, Liviu Lucian Dobrescu şi Mugurel Sorin Gheorghias. Din această cauza, presa a lansat ideea că această firmă ar fi controlată de către Liviu Dragnea, prin intermediul prietenilor săi. Actualul vicepremier şi secretar general al PSD a negat acest lucru", reiese din investigaţia EVZ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor