Execuţie nocturnă în PPDD. Cinci parlamentari excluşi de "obscura" conducere a partidului

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (Epoch Times România)

La miez de nopate, "obscura" conducere a PPDD şi-a luat adio, via email, de la cinci dintre parlamentarii formaţiunii - Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu - la scurt timp după ce aceştia au denunţat protocolul parlamentar încheiat între conducerea partidului şi PSD, a anunţat miercuri dimineaţă, pe Facebook, deputatul PPDD Daniel Fenechiu.

"Noaptea trecută a fost 'noaptea minţii' în PPDD...Obscurul Birou Naţional de Coordonare al partidului, întrunit la miez de noapte - ca huhurezii, a decis să mai dea o lovitură de graţie partidului, excluzând din partid majoritatea deputaţilor care au înţeles că PPDD-ul n-a fost niciodată altceva decât SRL-ul lor... Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu au plătit cu calitatea de membru, faptul că şi-au permis să aibă coloană vertebrală...În definitiv, nimic nou... Important este că nepoata Mareşalului şi gaşca ei de abonaţi la sinecurile furnizate de Ponta să rămână la ciolan... Chiar dacă rămân singuri în partid... Să aibă ştampila şi să poate vorbi de amintirile transformate în coşmar... Din păcate pentru ei, nu va fi aşa... Sfârşitul lor e mult mai aproape decât îşi imaginează", a precizat Daniel Fenechiu.

Unul dintre cei "executaţi", Tudor Ciuhodaru, a explicat în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV, că a fost anunţat de excludere printr-un email şi că nu i s-a explicat concret motivele care au impus această decizie.

"Nu mi s-a reproşat concret nimic. Am înţeles că s-au trimis nişte mail-uri noaptea trecută şi s-au luat aceste decizii. Ni s-a spus că suntem excluşi începând de ieri de la miezul nopţii din partid. Parlamentarii vor contesta această decizie. Probabil că ce i-a deranjat a fost denunţarea protocolului parlamentar cu PSD", a precizat Tudor Ciuhodaru.

După ce i-a exclus pe cei cinci deputaţi, preşedintele formaţiunii, Simona Man a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor prin care înştiinţa că in grupul PPDD au mai ramas doar şase deputati, astfel că, potrivit legii, grupul trebuie desfiinţat, conform Agerpres.

Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a explicat că, deoarece unii membri ai PPDD au contestat în instanţă decizia conducerii de a-i exclude, cazul ar ţine de Comisia Juridică din cadrul Camerei.

"A fost o scrisoare de la Simona Man în care ne înştiinţează că au rămas doar şase membri PPDD în Camera Deputaţilor. Conform Regulamentului, în acest moment grupul PPDD nu mai poate să existe, pentru că, în conformitate cu legea, trebuie să fie minimum zece", a declarat Ciolacu.

Decizia conducerii centrale a venit în contextul în care, în cursul zilei de marţi, noul lider al grupului parlamentar al PPDD, Daniel Fenechiu, anunţa denunţarea protocolului cu PSD, pe motiv că acest acord nu a adus nicio schimbare benefică pentru români.

"Deputaţii şi senatorii PP-DD denunţă acordul stabilit de conducerea partidului cu PSD şi afirmă că singurul acord pe care îl vor respecta este cel cu oamenii care i-au trimis în Parlament în 2012", a declarat Tudor Ciuhodaru pentru Agerpres.

La rândul său, secretarul grupului PP-DD, Liliana Mincă, a subliniat că deputaţii formaţiunii "nu se vor mai lăsa manipulaţi ca până acum de conducerea partidului".

Lui Dan Diaconescu şi Simonei Man le fuge partidul de sub picioare, după ce, recent, 14 din cei 16 parlamentari PPDD s-au disociat de conducerea partidului acuzând-o de "veleităţi dictatoriale" şi de luarea unor decizii dezastruoase care "au transformat un partid de 15% într-un 'partiduleţ' care la ultimele două confruntări electorale nu a reuşit să atingă nici măcar pragul electoral de 5%, care au făcut ca din 68 de parlamentari să rămânem cu 16, fără grup la Senat şi cu un grup la Camera Deputaţilor ajuns la limita răbdării şi existenţei".

Cei 14 parlamentari PPDD s-au disociat şi au renunţat "la orice colaborare cu conducerea partidului" cerând organizarea urgentă a unui congres pentru desemnarea unei noi conduceri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne