Zânele din Rossendale. Un profesor din Manchester susţine că a fotografiat misterioasele creaturi
alte articole
Un lector de la Metropolitan University din Manchester a capturat imagini inedite cu ceea ce spune el că sunt zânele din Valea Rossendale. Existenţa zânelor a fost mult timp respinsă şi a rămas un concept din domeniul fanteziei, al poveştilor şi al cărţilor pentru copii.
Cu toate acestea, John Hyatt susţine că acum are dovada că aceste creaturi mitice sunt cât se poate de reale şi locuiesc în Valea Rossendale. Lectorul în vârstă de 53 de ani s-a aventurat într-o misiune pentru a face cât mai mulţi adulţi să creadă în existenţa zânelor şi "a le aduce un pic de magie în viaţa lor".
John Hyatt, care este directorul Institutului Manchester de Cercetare şi Inovare în Artă şi Design (MIRIAD) de la Metropolitan University Manchester, a surprins în imagini ceea ce susţine el sunt mici creaturi înaripate, în timp ce fotografia peisajul Lancashire. El a afişat fotografiile sale în cadrul unei expoziţii speciale.
Profesorul, care a fost un membru al trupei punk Three Johns în anii 1980 şi 1990, insistă că fotografiile sale sunt autentice şi nu au fost modificate în niciun fel. Potrivit acestuia, persoanele care le-au văzut au început să nutrească idei că zânele ar putea fi, într-adevăr reale.
"A fost un pic şocant atunci când le-am fotografiat, am făcut două poze. Am ieşit apoi şi am făcut poze la muşte şi ţânţari şi pur si simplu nu arată la fel. Oamenii pot decide singuri ceea ce sunt. Mesajul meu către oameni este să le abordeze cu o minte deschisă", a declarat acesta, potrivit Manchester Evening News.
"Cred că este una dintre acele situaţii în care trebuie să crezi pentru a vedea. O mulţime de oameni care le-au văzut spun că le-au adus un pic de magie în viaţa lor, care nu prea se găseşte în jur", a adăugat John Hyatt.
Profesorul a postat unele dintre imaginile sale pe social media şi spune că subiectul a atras o mulţime de dezbateri. Expoziţia, numită Rossendale Fairies, va putea fi vizitată la Muzeul Whitaker din Rossendale, de-a lungul primăverii.
John a declarat că numele ales este o aducere la celebra poveste despre zânele din Cottingley, în care două eleve din Bradford pretindeau că au fotografiat zâne în gradina lor, dar care au confirmat 60 de ani mai târziu că le-au falsificat cu decupaje de carton.
Cu toate acestea el admite că fiinţele pe care le-a fotografiat sunt destul de diferite de personajele descrise în poveştile pentru copii şi speră că imaginile sale vor schimba percepţia oamenilor despre ele.
"Totul devine stereotip, orice ar fi", a precizat acesta.
"Dar sunt lucruri mult mai bizare în viaţă decât zânele şi viaţa creşte peste tot. Eu nu cred că sunt doar versiuni mai mici ale noastre care se duc acasă şi beau o ceaşcă de ceai la sfârşitul zilei. Unii sugerează că au puteri speciale. Din experienţa mea ele pur si simplu se simţeau bine şi a avut loc un mic dans în lumina soarelui. Acestea sunt doar imagini frumoase şi frumuseţea îi poate face pe oameni să creadă", a adăugat profesorul.