Şase celebrităţi care arată aproape identic cu persoane de acum sute de ani. Reîncarnaţi sau coincidenţe?

Mounet versus Keanu Reeves
Mounet versus Keanu Reeves (Epoch Times)

Făcând o comparaţie mai atentă a fotografiilor unora dintre actorii de la Hollywood sau unele VIP-uri americane şi a unor picturi realizate în secolele precedente, se remarcă o asemănare izbitoare între fizionomiile şi atitudinea persoanelor portretizate acum şi atunci.

Prima poză - Paul Mounet, de exemplu, era un medic şi actor din Franţa, care a trăit între anii 1847 şi 1922. A devenit foarte cunoscut pentru felul în care l-a jucat pe Hamlet într-una dintre punerile în scenă a operelor lui Shakespeare. Trupul lui Mounet nu a fost găsit niciodată, deşi moartea acestuia a fost înregistrată în anul 1922. Portretul actorului francez realizat de Louis-Maurice Boutet de Monvel seamănă izbitor cu Keanu Reeves, acum actor american foarte aclamat şi admirat.

A doua poză - Altă asemănare incredibilă se evidenţiază între portretul regelui Filip al-IV-lea al Spaniei, pictat în secolul al XV-lea de Diego Velázquez şi Mark Zuckerberg, antreprenor pe internet, cunoscut ca unul dintre cei 5 co-fondatori ai site-ului de media socială Facebook.

A treia poză - Actriţa Dorothy Dandridge, surprinsă într-o captură de ecran a trailer-ului filmului din 1958 “The Decks Ran Red” pare Halle Berry fotografiată de Jesse Grant pentru Getty Images la secţiunea Leisure Opportunities. Dorothy Jean Dandridge a fost nu doar actriţă ci şi cântăreaţă. Ea a fost prima actriţă de culoare nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă. Halle Berry, actriţă americană şi fost fotomodel, a câştigat premiul Oscar la categoria cea mai bună actriţă în 2002 cu filmul Monster's Ball şi a devenit prima şi până acum singura actriţă de descendenţă afro-americană care a câştigat premiul Academiei pentru un rol principal.

A patra poză - Sir David Wilkie (18 noiembrie 1785 – 1 iunie 1841) a fost un pictor scoţian al cărui autoportret îl puteţi vedea în fotoslide-ul de mai sus. Pare că în secolul XXI, acesta a ales să fie Rupert Grint, actorul britanic ce s-a remarcat prin personajul jucat de acesta în Harry Potter: Ron Weasley.

A cincea poză - Iată-l pe Frank Black acum 3 secole într-o pictură despre revoluţia americană. Se pare că pe vremea aceea (1735-1818) era mare patriot şi se numea Paul Revere.

Mai sunt multe potriviri de acest tip între vedete sau personalităţi actuale şi unele din istorie: se pare că Orlando Bloom a fost cândva pictorul român Nicolae Grigorescu; Sylvester Stallone a fost Papa Grigore al IX-lea, Peter Dinklage, actorul care-l interpretează pe prinţul pitic din Game of Thrones era în 1645 bufonul regal Don Sebastian de Morra, Enzo Ferrari, fondatorul Ferrari care a decedat în 1988 a preferat să joace fotbal în persoana lui Mesut Özil etc...