YouTube a anunţat că şterge postările despre virusul Wuhan care contrazic Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Simplu şi uşor: Conţinutul YouTube ajunge controlat de OMS. Cu alte cuvinte, de China
Zachary Stieber
23.04.2020

focus

alte articole

Matrix  
Zachary Stieber
23.04.2020

YouTube elimină videoclipuri despre virusul Wuhan, în cazul în care conţinutul lor nu respectă recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Platforma video, care aparţine de gigantul Alphabet, a înregistrat o creştere a ştirilor din aşa-numitele surse autoritare şi lucrează la reducerea vizibilităţii sau la eliminarea completă a videoclipurilor pe care angajaţii săi le consideră nefondate.

"Orice lucru care nu este corect din punct de vedere medical, de exemplu atunci când oamenii spun 'ia vitamina C, ia turmeric, te vor vindeca', acestea sunt exemple de lucruri care ar produce o încălcare a politicii noastre", a declarat recent CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, în timpul unei apariţii pe „Surse de încredere” la postul CNN.

„Orice este împotriva recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ar fi o încălcare a politicii noastre.”

OMS a fost criticată pe larg pentru promovarea propagandei Partidului Comunist Chinez în afirmaţiile făcute despre virusul Wuhan apărut în China în 2019.

OMS s-a confruntat, de asemenea, cu critici pentru ca, la începutul lunii februarie, când focarul era deja scăpat de sub control în China, a recomandat ţărilor să păstreze neafectat fluxul de mărfuri şi călători din China, ignorând avertismentele Taiwanului cu privire la transmisibilitatea virusului.

Wojcicki a spus că viteza pandemiei virusului Wuhan este factorul care a determinat YouTube să facă „numeroase schimbări de politică, toate într-o perioadă scurtă de timp, pentru a ne asigura că suntem la curent cu schimbările”.

Neil Mohan, directorul de produse al companiei, a declarat pentru Axios că YouTube aplică agresiv politicile împotriva aşa-numitei dezinformări şi a eliminat mii de videoclipuri despre virusul Wuhan care au fost postate din China. Parlamentarii, jurnaliştii şi alţii au aceleaşi reguli, a motivat compania.

YouTube nu este singura companie de internet care elimină agresiv conţinut. De asemenea, Facebook elimină pagini întregi, inclusiv paginile pentru organizarea protestelor împotriva măsurilor dure de carantină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor