Dezvăluiri: OMS a discutat doar o oră şi jumătate despre Covid-19 la reuniunea din 3-8 februarie

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus (PIERRE ALBOUY/AFP VIA GETTY IMAGES)

În urma analizării unor documente oficiale ale Comitetului Director al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicaţia Libertatea a descoperit că, la revenirea sa din Beijing la sfârşitul lunii ianuarie, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a lăudat “transparenţa” liderilor comunişti ca apoi, în cinci zile de lucru, membrii Comitetului să discute doar aproximativ 90 de minute despre epidemia de coronavirus.

În plus, Comitetul Director al OMS a primit asigurări din partea dr. Tedros Adhanom că “răspândirea [virusului – n.r.] în alte ţări va fi minimă şi lentă”.

Potrivit sursei citate, niciunul dintre cele 39 de documente – 10 decizii şi 29 de rezoluţii – adoptate de Comitetul Director în perioada 3-8 februarie nu s-a referit la coronavirusul “Wuhan" (cunoscut şi sub numele de SARS-CoV-2), deşi până şi OMS declarase la acea oră coronavirusul drept o “urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională”.

În schimb, membrii Comitetului Director au considerat că este mai urgent să propună şi să aprobe ca la următoarea Adunare Generală a OMS, ce va avea loc în luna mai, să fie mărite cu 10% salariile şefilor instituţiei şi diurnele angajaţilor, care au ajuns la valoarea de aproximativ 500 de euro pe zi.

Ulterior, la 28 februarie, OMS a publicat un raport în care instituţia a lăudat abordarea regimului comunist chinez în lupta împotriva coronavirusului.

Analiza realizată de Libertatea vine în contextul în care atât China, cât şi OMS, sunt acuzate de o serie de ţări, inclusiv SUA, că au contribuit la transformarea epidemiei în pandemie prin muşamalizarea unor informaţii legate de magnitudinea crizei şi de evoluţia coronavirusului Wuhan pe teritoriul chinez.

Mai mult, în timp ce Administraţia preşedintelui american Donald Trump a lansat o investigaţie privind posibilitatea ca virusul să fi fost scăpat din Laboratorul Institutului de Virologie din Wuhan, şeful OMS încă insistă că “noul coronavirus” este de origine animală şi că nu este vorba despre o manipulare în laborator.

În plus, regimul comunist chinez, caracterizat istoric, printre altele, printr-o totală lipsă de transparenţă, s-a erijat în ultima perioadă în “salvatorul” Occidentului în faţa pandemiei, oferindu-se să trimită ajutoare şi materiale medicale, dar cu condiţia ca oficialii ţărilor beneficiare să îmbrăţişeze propaganda comunistă care descrie “modul minunat” în care liderul chinez Xi Jinping a gestionat criza.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne