Ivan: Cred că Dragnea va face un pas în spate. A avut toate posibilităţile din lume să reformeze PSD-ul

Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat vineri, la RFI, că preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, "va face un pas în spate" la congresul de anul viitor pentru că nu poate "genera un proiect nou" pentru partid, adăugând, de asemenea, că "sunt şanse mici" ca Victor Ponta "să candideze în martie".

"Eu cred că domnul Dragnea va face un pas în spate. Deocamdată, am votat cu toţii că trebuie să rămână la conducerea partidului până la congres, dar nu cred că domnul Dragnea poate genera un proiect nou pentru PSD, pentru că este un om politic care a condus PSD-ul foarte mulţi ani (...). A avut toate posibilităţile din lume să reformeze PSD-ul şi să-i dea un suflu nou", a declarat Cătălin Ivan, citat de Mediafax.

Întrebat dacă l-ar vrea pe Ponta în continuare preşedinte al PSD, europarlamentarul a replicat că, din cât îl ştie pe premier, este convins că "sunt şanse mici să candideze în martie".

"Dar şi acum, şi-a depus mandatul la Comitetul Executiv, noi am insistat să rămână în fruntea partidului până la congres, noi am votat în unanimitate să rămână premier, pentru că sunt foarte multe lucruri pe care le-am promis românilor şi trebuie să ne ţinem de cuvânt", a declarat Ivan, adăugând că la acest moment PSD are nevoie "de un alt proiect, de o altă viziune" pentru a obţine rezultate bune la alegerile din 2016.

Tensiunile dintre Cătălin Ivan şi Liviu Dragnea au început după ce Dragnea şi-a manifestat aprecierea pentru Sebastian Ghiţă, care, proaspăt demisionat din PSD, l-a acuzat pe preşedintele onorific al partidului, Ion Iliescu, de comportament marxist, sugerându-i acestuia să se retragă pentru că este un reprezentant al comunismului şi reprezintă principalul motiv pentru care tinerii l-au asociat pe Victor Ponta, şi implicit PSD-ul, cu regimul dictatorial.

"Aflu de la domnul Liviu Dragnea, că Sebastian Ghiţă este un tânăr valoros, cu viitor în politică, eventual chiar în PSD, şi că a avut dreptate atunci când l-a atacat pe Ion Iliescu, din vina căruia domnia sa şi domnul Victor Ponta ar fi fost etichetaţi drept comunişti, la 25 de ani de la Revoluţie", a declarat recent Ivan.