USR organizează primul referendum intern pe tema redefinirii familiei

USR se pregăteşte să organizeaze primul referendum intern pe tema modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, decizie luată în urma demisiei lui Nicuşor Dan din fruntea partidului.
Nicuşor Dan (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
08.06.2017

Uniunea Salvaţi România va organiza, în perioada 7-13 august, primul referendum intern pe tema poziţionării partidului asupra iniţiativei de modificare a definiţiei familiei din Constituţie, reiese dintr-un comunicat remis joi de partid.

"Referendumul statutar a fost declanşat de peste 200 de membrii USR, semnatari ai unei iniţiative USR Suceava. USR este un partid modern, care încurajează democraţia participativă, atât în interior, cât şi în societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influenţa deciziile organelor de conducere şi de a participa la stabilirea direcţiei partidului.

După finalizarea referendumului se va organiza şi congresul pentru alegerea unui nou preşedinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicuşor Dan. Preşedinte interimar al partidului va fi în această perioadă Elek Levente, vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la ultimul congres. În data de 17 iunie este convocat şi se va desfăşura Comitetul Politic al USR pentru dezbaterea situaţiei curente", se arată în comunicatul citat.

Demisionat din USR, după ce Biroul Politic Naţional a trecut peste capul lui şi a decis poziţionarea partidului contra organizării referendumului vizând redefinirea familiei în Constituţie, Nicuşor Dan a declarat recent că va face o cerere de reînscriere în partid, dacă forurile superioare ale acestuia vor vota ca USR să nu se pronunţe pe tema referendumului.

În acelaşi timp, Nicuşor Dan a mai precizat că nu doreşte să iasă din politică şi că e disponibil pentru a intra în alt partid, dacă va apărea unul potrivit.

Potrivit USR, parlamentarii şi consilierii partidului îşi continuă între timp activitatea din Parlament şi Consiliile locale pentru a combate corupţia şi incompetenţa din sistem. USR a reuşit, la dezbaterile pe Legea Salarizării din Camera Deputaţilor, să impună amendamente importante legate de stimularea performanţei academice şi transparentizarea datelor privind salarizarea publică.

În acelaşi timp, consilierii de la sectorul 1 au publicat, luni, bilanţul primului an de mandat, în care au promovat o serie de iniţiative pentru protejarea patrimoniului, rezolvarea problemelor de urbanism, protecţia mediului şi a animalelor, dar mai ales pentru îmbunătăţirea transparenţei faţă de cetăţeni şi a activităţii de soluţionare a sesizărilor.

USR participă la alegerile locale parţiale din 11 iunie în şapte localităţi: Adrian Claudiu Prisnel (Craiova), Radu Samson (Roman), Gheorghe Haiduc (Buşteni), Emil Tarcan (Lupeni), Radu Miruţă (Târgu Jiu), Cosmin Precup (Almaş, jud Arad), Daniel Filip (Covăsânţ, jud Arad). Ei îşi propun să aducă la nivel local schimbarea pe care USR a început-o în Parlament şi Bucureşti: mai multă transparenţă, fără corupţie.

"Valorile USR se bazează pe democraţie internă, integritate şi transparenţă faţă de membrii USR şi faţă de societate", a mai transmis partidul înfiinţat de Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor