Jaful de un miliard de euro. Cum şi-au bătut joc politicienii de români

S-a ales praful de miliardele de euro primite de la Uniunea Europeană pentru crearea unei pieţe de muncă moderne. Politicienii noştri au făcut prăpăd, o gaură imensă în bugetul României, care va fi acoperită tot de contribuabili.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

România a cheltuit fără folos 3 miliarde şi jumătate de euro, bani nerambursabili de la Uniunea Europeană, primiţi pentru crearea unei pieţe de muncă moderne şi bine calificate, dezvăluie jurnaliştii de la Digi24 în cadrul campaniei "România furată".

O treime din această sumă a ajuns în conturile unor politicieni şi ale prietenilor acestora. Sute de mii de euro au încasat managerii şi trainerii, deşi proiectele lor au avut rezultate slabe. Şefii Comisiei Europene au realizat că Guvernul României acoperă fraude uriaşe, motiv pentru care au refuzat, în două rânduri, să mai ramburseze facturi de jumătate de miliard de euro. Rezultatul: o gaură imensă în bugetul României, care va fi acoperită de contribuabili.

"Apropo de cum s-au cheltuit fondurile europene. Cu 3.5 miliarde de euro, au reuşit să creeze 55.000 de locuri de muncă. Adică 63.000 euro per loc de muncă. Au pregătit scafandrii în Alba şi au făcut sate întregi de coafeze. Jaful total este estimat la 1 miliard de euro pe bugetul de stat. Deci banii contribuabililor direct. Nu mai bine foloseau miliardul acesta să mai scadă din povara fiscală? Pun pariu că dacă scădeau povara fiscală pe muncă cu 1 miliard de euro creau mai multe locuri de muncă, doar că nu îşi mai lua nimeni comision la ei.

De fapt, programul POSDRU este tipic pentru ce poate realiza birocraţia de stat. Şi să nu credeţi că proiectele nu erau ultra-birocratizate, tocmai "ca să nu se fure" cereau dosare peste dosare de acte. Dar ce să vezi, nu doar că s-a furat, dar au furat doar băieţii deştepţi. Adică consultanţii şi cei cu pile la stat. Cam aceiaşi care vor beneficia şi de Start-up Nation sau alte programe din bani publici", a comentat, pe marginea reportajului, parlamentarul Claudiu Năsui, de la USR.

Pentru a urmări reportajul pe acest subiect intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne