Legea salarizării unitare, adoptată de Parlament

În ciuda tuturor avertismentelor lansate de opoziţie, Parlamentul a dat undă verde Legii salarizării unitare care, în opinia criticilor, va contribui substanţial la depăşirea deficitului bugetar de 3% asumat de ţara noastră.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
07.06.2017

După mai multe tergiversări şi controverse, mult aşteptata Lege a salarizării unitare a fost adoptată, cu amendamente, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Decizia a fost luată cu 188 de voturi "pentru", 28 "împotrivă" şi 47 de abţineri.

"O spun cât se poate de direct, de tranşant şi fără niciun fel de ezitare. Există resursa financiară pe care o avem şi o s-o avem la anul, care să susţină această lege a salarizării unitare", a declarat, în cursul zilei, Sorin Grindeanu.

În timp ce liderul PSD Liviu Dragnea susţine că este "o lege care va face istorie", opoziţia o catalogează drept "o lege scrisă pe genunchi, din burtă, fără impact, fără politici publice".

Proiectul de lege va ajunge acum pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare, însă între timp s-ar putea să treacă pe la Curtea Constituţională.

USR a avertizat, cu o zi în urmă, că va iniţia un astfel de demers în cazul în care proiectul de lege - al cărui impact asupra bugetului nu este concludent - va trece de Parlament. "Vom lua o decizie, probabil, până la finalul zilei", a anunţat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor