Grindeanu, după ce a fost "mitraliat" de Firea: Adversarii PSD se află în afara partidului

A doua zi după ce primăriţa Gabriela Firea se plângea că relaţia cu Guvernul este mai rea decât pe vremea tehnocraţilor, premierul Sorin Grindeanu a ieşit la rampă şi a mulţumit PSD pentru încrederea acordată.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

A fi prim-ministru reprezintă o răspundere imensă, pe care o iau în serios în fiecare secundă, de când PSD mi-a făcut onoarea de a-mi acorda această încredere, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, premierul Sorin Grindeanu.

"Guvernul României a înţeles nevoile şi aşteptările oamenilor, iar acum putem spune că avem creştere economică - cea mai mare din Europa -, ne respectăm promisiunile din campanie, avem mai multe locuri de muncă, se înfiinţează din ce în ce mai multe firme, încrederea investitorilor e în creştere", a declarat Grindeanu.

Potrivit premierului, Banca Mondială a îmbunătăţit prognoza legată de creşterea economică de anul acesta.

"Aşa cum am spus întotdeauna, mai avem foarte multe de făcut - acesta este drumul pe care am pornit şi pe care suntem decişi să mergem în continuare. Pentru asta avem nevoie de stabilitate, de obiective şi priorităţi pe care le împărtăşim cu toţii. Adversarii PSD se află în afara partidului. PNL şi USR traversează grave crize de conducere şi o lipsă totală de proiecte", a precizat Grindeanu.

Premierul susţine că, în continuarea unei "bune guvernări", este nevoie de investiţii şi relaţii consolidate la nivelul Europei şi nu numai.

"Joi, mă voi întâlni cu premierul francez, Edouard Philippe. De asemenea, mă voi întâlni cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. Aderarea ţării noastre la OCDE este un obiectiv important pentru Guvernul pe care-l conduc. Acestea, odată cu ridicarea nivelului de trai al românilor şi repornirea motorului investiţiilor, sunt priorităţile Guvernului acum", a conchis Grindeanu.

Declaraţia premierului vine după ce primăriţa Gabriela Firea, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, se declara îngrijorată că relaţia dintre şeful Executivului şi liderul PSD a devenit tot mai distantă.

Firea a atras atenţia că, sub coordonarea lui Dragnea, coaliţia urmează să desfăşoare o evaluare a activităţii Guvernului şi e posibil să aibă loc schimbări. În ceea ce o priveşte, primăriţa s-a declarat "categoric dezamăgită" de relaţia dintre municipalitate şi Guvernul Grindeanu. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne