USD-ul ascute tensiunile între Victor Ponta şi Crin

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.02.2014

Crearea alianţei separate a PSD-ului, PC-ului şi PUNR-ului, numită USD, pentru a face front comun la alegerile europarlamentare, pe liste separate de PNL, ascute şi mai puternic tensiunile între Victor Ponta şi liderul PNL, Crin Antonescu. Izolat de USL-ul care a generat o structură nouă ce nu-l include şi pe el, Crin Antonescu îşi acuză "maliţios"partenerii - USL încă existând - că îşi ascund numele în spatele unei alianţe. Liderul liberal a negat faptul că PSD-ul confiscă USL-ul, cu electorat cu tot.

"Aş putea să fiu maliţios, dar la modul amical, dacă se poate spune aşa, şi să spun că iar PC se ascunde după o alianţă, dar de data asta şi PSD îşi ascunde numele tot după o alianţă. Nu, nu e vorba de nicio confiscare, eu cred că toată lumea înţelege, toată lumea deosebeşte", a declarat Crin Antonescu la România TV.

Comentând înfiinţarea USD-ului (Uniunea Social Democrată), care, conform lui Victor Ponta, preia 100% din mesajul, acţiunea şi obiectivele USL, Crin Antonescu a arătat că el a fost primul care s-a delimitat, în vederea alegerilor europarlamentare, de colegii de guvernare. Crin Antonescu a comentat şi vectorii supărărilor din USL:

"Eu nu mă înţeleg cu ei nu pentru ca şi-au făcut USD. Ei şi-au făcut USD pentru că nu ne înţelegem noi", a afirmat Antonescu, conform Mediafax.

Comentând scenariul vehiculat în presă, conform căruia, dacă ar deveni preşedinte, l-ar nominaliza pe Traian Băsescu în funcţia de premier, Crin Antonescu a negat categoric şi a profitat de ocazie pentru a se lansa în atacuri la adresa premierului Ponta:

"Din punctul meu de vedere, este inacceptabil fie să şi discut, pentru că nu am în spatele meu după atâţia ani de politică, buni său răi, această reputaţie. Nu eu, a doua zi după o victorie copleşitoare, m-am dus să închei pact cu Traian Băsescu. Nu eu, a doua zi după ce şapte milioane jumătate de români au votat într-un fel, m-am dus să-mi dea Barroso lista de comenzi ca la chelneri. Nu eu am făcut aceste lucruri, deci nu împotriva mea se poate îndrepta suspiciunea că mi-aş bate joc de milioane de voturi ca să-l pun pe Traian Băsescu prim-ministru", a afirmat Antonescu.

Relaţiile în USL par a fi foarte tensionate, după ce luni, premierul Ponta, înconjurat de aliaţii din PC şi UNPR, a declarat că noua alianţă, formată din 3 din cele 4 partide ale USL, îşi propune să aibă 100% din mesajul, acţiunea şi obiectivele cu care USL s-a prezentat în faţa electoratului în 2011, şi a anunţat obiectivele alianţei: Guvernarea şi alegerile pentru Parlamentul European:

"Avem o alianţă electorală formată din 3 din cele 4 partide ale USL, are 2 dintre cele 3 litere ale USL, dar îşi propune să aibă 100% din mesajul , acţiunea şi obiectivele cu care ne-am prezentat în faţa oamenilor din 2011 încoace. (...) USL trebuie să reprezinte o strângere a rândurilor în jurul acestei idei. (...) Îmi doresc ca împreună să putem să guvernăm România, să ne prezentăm în PE ca o ţară demnă, şi ca partide care lăsăm deoparte tot ce ar putea să ne despartă“, a declarat liderul PSD Victor Ponta, cu ocazia înfiinţării alianţei electorale USD.

USD-ul l-a avut ca invitat de onoare la lansare pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezentat cu onoruri de Ponta drept invitat special. Câteva ore mai târziu, la aceeaşi Românie TV unde Crin Antonescu s-a lansat în critici groase la adresa partenerilor săi, Preşedintele PC, Daniel Constantin a vorbit despre Sorin Oprescu ca despre un posibil "candidat la preşedinţia României, cu şanse mari".

„Sorin Oprescu poate fi un candidat la preşedinţia României, cu şanse mari, poate cele mai mari. În momentul de faţă există anumite lucruri într-un protocol al USL. Dacă lucrurile vor degenera în USL, atunci ne gândim şi la alte variante. Da, domnul Oprescu e un candidat cu şanse foarte mari, dar USL are un candidat în acest moment”, a spus Daniel Constantin

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor