UPDATE. Miniştrii Cabinetului Cioloş, audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului

Noii miniştri propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi, luni, în cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
Andrei Pricopie
16.11.2015

alte articole

Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.11.2015

UPDATE. Raluca Prună, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a fost avizată favorabil de comisiile de specialitate din Parlament, cu 48 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi două abţineri.

* * *

UPDATE. Vasile Dâncu, propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

* * *

UPDATE. Adrian Curaj, propus ministru al Educaţiei, a fost validat de comisiile parlamentare de specialitate cu unanimitate de voturi.

***

UPDATE. Elisabeta Lipă, propusă ca ministru al Tineretului şi Sportului, a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

* * *

UPDATE. Aura Carmen Răducu, propusă pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

* * *

UPDATE. Ciprian Bucur a fost avizat pentru funcţia de ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

* * *

UPDATE. Medicul Andrei Patriciu Achimaş Cadariu, propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a primit aviz favorabil, în urma audierii în comisiile parlamentare de specialitate.

* * *

UPDATE. Cristiana Paşca Palmer a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament pentru portofoliul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

* * *

UPDATE. Marius-Raul Bostan a fost avizat favorabil pentru portofoliul Ministerului pentru Societatea Informaţională.

* * *

UPDATE. Ioan Dragoş Tudorache, propus pentru funcţia de şef al Cancelariei Primului-ministru, a fost avizat favorabil de comisiile de administraţie publică din Parlament.

* * *

UPDATE. Audierea lui Vasile Dâncu, propus ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost amânată pentru marţi. Dâncu nu s-a putut prezenta la audierile din această seară din cauza unor probleme personale.

* * *

UPDATE. Dan Costescu, propus pentru portofoliul de la Transporturi, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

* * *

UPDATE. Victoria-Violeta Alexandru, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

* * *

UPDATE. Claudia Ana Costea, propusă pentru postul de ministru al Muncii, a primit aviz favorabil, în unanimitate, din partea membrilor comisiilor parlamentare de specialitate.

* * *

UPDATE. Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, a primit aviz favorabil, în unanimitate, din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

* * *

UPDATE. Anca Dana Dragu Paliu, propusă pentru funcţia de ministru al Finanţelor, a primit aviz pozitiv, în unanimitate, din partea comisiilor reunite de specialitate.

* * *

UPDATE. Costin Grigore Borc, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, a primit aviz favorabil, cu 44 de voturi "pentru", din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

* * *

UPDATE. Achim Irimescu, candidatul propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii, a fost avizat pozitiv, în unanimitate, de membrii comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

* * *

UPDATE. Dan Stoenescu, propus pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, a fost avizat pozitiv, cu 39 de voturi "pentru" şi 4 "împotrivă", de comisiile parlamentare de specialitate.

* * *

UPDATE. Lazăr Comănescu, propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, pentru portofoliul Ministerului de Externe, a fost avizat pozitiv, cu 40 voturi "pentru", unul "contra" şi o abţinere, de comisiile parlamentare de specialitate.

* * *

UPDATE. Mihnea Motoc, canidatul propus pentru Ministerul Apărării, a fost avizat pozitiv, în unanimitate, de membri Comisiilor de apărare.

* * *

UPDATE. Candidatul propus de Dacian Cioloş pentru şefia Ministrului de Interne, chestorul Petre Tobă, a primit aviz favorabil unanim din partea membrilor Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

* * *

Audierile miniştrilor propuşi de Cioloş încep la ora 13:00 şi vor dura până la ora 21:00, deşi este posibil ca programul să fie prelungit.

Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în cadrul unei şedinţe comune, de către comisiile permanente ale celor două Camere, al căror obiect de activitate vizează sfera de competenţă a viitorului membru al Guvernului. După audieri, comisiile vor da un aviz comun consultativ care trebuie motivat.

Avizul respectiv va ajunge apoi la cele două birouri permanente care au sarcina de a-i înştiinţa pe deputaţi şi senatori cu privire la conţinutul acestuia. În cazul în care un candidat pentru funcţia de ministru nu a primit aviz favorabil, premierul desemnat poate să facă o nouă propunere sau să ignore avizul comisiilor şi să îşi menţină opţiunea.

Potrivit Mediafax, primul care va fi audiat, la ora 13:00, în Comisia de apărare, este Petre Tobă, candidat pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne al cărui nume este legat de dosarul Duicu. Următorul la rând este Mihnea Motoc, propus pentru Ministerul Apărării.

Tot începând cu ora 13:00-14:00 vor fi audiaţi la comisiile de politică externă şi comisia românilor de pretutindeni, candidaţii pentru funcţia de ministru de Externe, Lazăr Comănescu, şi pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţiile cu românii din diaspora, Dan Stoenescu. Restul candidaţilor vor fi audiaţi începând cu ora 15:00, ultimul pe listă fiind ministrul desemnat al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Plenul reunit al celor două Camere a fost convocat marţi, la ora 10:00, când vor fi dezbătute lista şi programul de guvernare al lui Dacian Cioloş, urmând ca ulterior să fie dat votul de încredere al Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor