Sindicaliştii ies la atac. Ministrul Educaţiei propus de Cioloş, vizat de acuzaţii grave

Vestea că Adrian Curaj a fost propus de Dacian Cioloş pentru portofoliul Educaţiei a stârnit indignarea sindicatului INFLPR "RADIATIA" - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei.
Adrian Curaj
Adrian Curaj (ziuaveche.ro)

UPDATE: DNA a confirmat, la solicitarea Epoch Times, faptul că plângerile penale vizându-i pe Tudor Prisecaru şi pe Adrian Curaj fac obiectul unui dosar aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală.

Cele două persoanele nu au calitatea de suspect sau inculpat în cauza respectivă iar în acest moment, informaţii legate de stadiul anchetei, nu pot fi oferite, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.

***

"Ne exprimăm consternarea ca urmare a desemnării d-lui Adrian Curaj pentru ocuparea funcţiei de Ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Sindicatul nostru a demascat în ultimii 3 ani abuzurile, şantajul şi ameninţările acestuia la adresa cercetătorilor, toate culminând cu tăierile masive de fonduri pentru contractele de cercetare în derulare, cu peste 50% an de an începând cu 2013", se arată într-un comunicat remis de sindicatul "RADIATIA".

Mai mult, Sindicatul susţine că a acţionat în instanţă Ministerul Educaţiei, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), precum şi pe Adrian Curaj şi Tudor Prisecaru, Preşedinte al ANCSI, iar "acţiunile abuzive" ale acestora fac obiectul unui dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

"Cu adevărat periculos este faptul că în data de 24 martie 2015 a fost depusă o plângere penală la DNA împotriva acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, ameninţare şi şantaj (detalii aici). Deşi am făcut două cereri, pe 9 aprilie 2015 şi 10 octombrie 2015 pentru a afla numărul dosarului şi numele procurorul desemnat în acest caz, cererile au rămas fără răspuns.

Protecţia de care se bucură aceste persoane ne îngrijorează, atât din cauza încredinţării domeniului educaţiei şi cercetării pe mâna unei persoane asupra căreia există dovezi covârşitoare că a săvârşit fapte de natură penală şi corupţie, cât mai ales pentru suspiciunile că, în aceste condiţii, procesul civil nu se va desfăşura în mod corect", se mai arată în documentul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne