Băsescu: Cioloş are susţinerea PSD-PNL pentru că au convenit să nu se prea atingă de linia a doua

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că Mişcarea Populară, partidul pe care îl conduce, va decide luni dacă va mai susţine sau nu în Parlament Guvernul Cioloş, acum că acesta are susţinerea PSD.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Traian Băsescu i-a promis lui Cioloş că îl va susţine într-un moment în care nu se ştia că PSD îl va sprijini. "Aceasta a fost promisiunea făcută lui Dacian Cioloş la momentul la care nu ştiam că va fi şi sprijinul PSD. Acum nu mai au nevoie de cele 8 voturi ale noastre."

"Vom discuta la partid care e opţiunea pentru că acum nu mai e pericolul ca guvernul să nu treacă pentru că noi am anunţat că vom da votul de învestitură al guvernului, după care vom trece în opoziţie. (...) Are susţinerea PSD pentru că în mod cert au convenit să nu se prea atingă de linia a doua, adică secretari de stat, directori de regii şi alte funcţii importante, ceea ce cred că a fost o greşeală a lui Cioloş, lucru care sunt convins că l-a convenit şi cu PNL. Dacă acest compromis a împins către eşec Guvernul Cioloş, responsabilitatea va aparţine şi lui Iohannis şi lui Cioloş", a declarat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

Fostul şef de stat a criticat şi modul în care preşedintele Klaus Iohannis a organizat consultările cu partidele politice şi societatea civilă în condiţiile în care era deja hotărât să îl desemneze pe Dacian Cioloş.

"Nu e bine să ajungem să schimbăm guverne pe presiune străzii. Ponta a decontat şi propriile erori de la doctorat până la pierderea alegerilor prezidenţiale, micile lui minciunele în CV, dar mai ales incidentul de la Interne. Sunt convins că Dacian Cioloş ştia demult că va fi premier, se aştepta doar momentul potrivit.

M-a deranjat mascarada consultărilor prelungite. Un teatru ieftin. Dacă tot a demisionat premierul atunci trebuia să îl desemneze. Făceam consultările în 2 ore. Din 15 în 15 minute cu fiecare partid. Daţi-mi un nume de premier!", a adăugat Traian Băsescu.

În opinia şefului MP, Dacian Cioloş nu poate fi considerat un premier 100% independent politic deoarece a fost timp de 5 ani comisar european susţinut de PPE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne