Cioloş: Guvernul tehnocrat trebuie văzut ca o platformă de comunicare între societatea civilă şi clasa politică

Prezent la şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat că Guvernul tehnocrat pe care îl va conduce ar trebui privit ca o platformă de comunicare între societatea civilă şi clasa politică.
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş. (Epoch Times România)

"Mă simt binevenit în mijlocul dumeavoastră cu speranţa că vom putea colabora chiar dacă e vorba de un guvern tehnocrat fără sprijin politic a priori, dar sper să putem obţine sprijinul politic, atât prin modul în care am structurat echipa guvernamentală, cât şi prin ceea ce urmărim să facem. (...) Dincolo de relaţia cu Parlamentul, care este esenţială, pentru că de aici ar urma sa ne luăm voturile pentru proiectele legislative, vreau să deschidem activitatea guvernamentală spre o comunicare eficientă şi consultare eficientă cu restul societăţii.

Vă rog să vedeţi Guvernul acesta nu aşa cum am înţeles că unii au interpretat — 'Deci lor nu le pasă de noi, de Parlament, pentru că sunt învestiţi şi or să se ducă să discute cu societatea civilă'. Vă propun să folosiţi acest Guvern tehnocrat de un an de zile ca un mijloc, ca o platformă de comunicare între societatea civilă şi clasa politică", a declarat Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

Premierul desemnat a dat asigurări că nu are de gând să "radă tot" şi să pună altceva în loc, ci va păstra ceea ce a fost bun în guvernarea trecută. Mai mult, Cioloş susţine că înainte de orice schimbare importantă se va consulta în acest sens cu partidele parlamentare.

"Vreau să vă spun că nu este intenţia mea de a veni pentru a rade tot şi de a pune altceva în loc. Cred că astfel de momente ar trebui schimbate cu o abordare guvernamentală raţională, eficientă în actul de guvernare. Cam asta aş vrea să fac acolo. Deci, ceea ce a fost bun o să continuăm, dar ceea ce va trebui adaptat pentru mai multă eficienţă în viitor, o să schimbăm. Însă acolo unde o să schimbăm, înainte să facem asta o să venim în faţa grupurilor parlamentare pentru a avea discuţii", a precizat Dacian Cioloş.

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a explicat motivele pentru care l-a invitat pe Dacian Cioloş la Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii:

"Trebuie să luăm o decizie politică şi i-am transmis că cea mai bună modalitate prin care poate fi informat PSD despre elemente din lista Cabinetului este o întâlnire cu Comitetul Executiv, unde, pe lângă prezentarea pe care o va face domnul Dacian Cioloş, colegii noştri din Comitetul Executiv Naţional vor pune, aşa cum este firesc, câteva întrebări care ne interesează şi care ne pot ajuta să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne