Partidul lui Geoană va vota învestirea Guvernului Cioloş. "Principala provocare va fi să-şi creeze o majoritate explicită"

Partidul Social Românesc (PSRO) va vota pentru învestirea Guvernului condus de Dacian Cioloş, a anunţat şeful formaţiunii, Mircea Geoană.
Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

"Românii aşteaptă integritate şi profesionalism de la viitorii miniştri şi oficiali guvernamentali şi o depolitizare energică a administraţiei publice naţionale şi locale. Jocurile politice din trecut, din vechea politică, nu mai sunt acceptate. PSRO consideră că principala obligaţie a noului Guvern va fi să vină cu un program de guvernare solid, axat pe crearea de locuri de muncă. Aşa cum s-a discutat zilele trecute, vom vota învestirea Cabinetului Cioloş, dar susţinerea PSRO în Parlament va depinde foarte mult de modul în care noul Cabinet va şti să răspundă acestor aşteptări", a declarat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, Mircea Geoană.

Şeful PSRO consideră că cei mai mulţi dintre miniştrii propuşi de Cioloş sunt profesionişti, însă premierul desemnat va avea nevoie de o majoritate explicită pentru a putea guverna.

"Deşi, în mare parte, premierul desemnat a venit cu o listă solidă de profesionişti, nu există suficientă claritate cu privire la majoritatea care va susţine Guvernul, după consumarea votului de învestitură. Din punct de vedere politic, principala provocare va fi să-şi creeze o majoritate explicită care să voteze proiectul de buget şi care să-i permită să guverneze fără o continuă negociere cu partidele politice. O bună comunicare cu partidele nu poate fi un substitut pentru o majoritate explicită", a adăugat Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne