Băsescu: Demisia lui Ponta, artificială. Ideea unui guvern de tehnocraţi, o demagogie

Fostul şef al statului a opinat duminică, la RTV, că demisia lui Ponta de la şefia Guvernului a fost artificială. Băsescu a adăugat că Dragnea şi-a negociat partidul iar guvernul Cioloş, ca să reziste, va trebui să-şi respecte promisiunile
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier a fost artificială, în condiţiile în care acesta nu avea responsabilităţi directe pentru incendiul din clubul Colectiv, a declarat, duminică, preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu. În opinia fostului şef al statului, Dragnea îl tot împingea la vale pe Ponta iar nominalizarea lui Cioloş arată că actualul şef al PSD şi-a negociat partidul.

"A fost foarte artificială (demisia lui Victor Ponta — n.r.). Spre exemplu, care a fost responsabilitatea premierului în dezastrul, în tragedia de la Colectiv? Eu vă asigur că a fost egală cu a preşedintelui, nu avea responsabilităţi directe. (...). Şi preşedintele, şi premierul răspund de siguranţa cetăţenilor. Unde e vina lui Ponta, trebuia să controleze el? Deci ceva a scârţâit aici, şi de asta spun, Dragnea îl tot împingea la vale, a fost momentul de tensiune, nici Oprea nu a vrut să-l ajute, să-şi asume", a declarat Băsescu, la România TV.

"Dragnea numai nu îi făcea brânci pe scări în fiecare zi lui Ponta. Dragnea l-a vrut plecat pe Ponta din Guvern. Dacă l-a vrut plecat din prostie, răutate sau înţelegere cu Iohannis, este greu de spus. Cred că Dragnea, care-l împingea pe scări în fiecare zi pe Ponta, a avut o înţelegere să scape de Ponta. A scăpat, dacă nu era Colectivul era altceva", a mai adăugat Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, la momentul retragerii lui Ponta, Dragnea ştia deja că în funcţia de premier va fi desemnat Dacian Cioloş.

"Faptul că nu s-a dus cu un nume de prim-ministru la prima întâlnire cu preşedintele Iohannis mie îmi arată că jocurile erau făcute, ştiind că Cioloş era de multă vreme o soluţie. Deci, practic, Dragnea şi-a negociat partidul", a adăugat Băsescu.

Cât despre guvernul Cioloş, Traian Băsescu a declarat că însăşi ideea unui guvern de tehnocraţi reprezintă o demagogie, având în vedere că "tehnocraţii" vor "trebuie să cerşească votul politicienilor."

"Aici e demagogia — guvern de tehnocraţi, dar care trebuie să cerşească votul politicienilor, or politicienii aceia când spun 'da, domnul Cioloş, îţi dăm voturile PSD, dar îţi cerem mai multe lucruri', de aceea eu sunt împotriva guvernelor tehnocrate", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat cât crede că va rezista Guvernul Cioloş, fostul şef al statului a opinat că noul cabinet poate rezista până la alegerile viitoare dacă îşi respectă obligaţiile faţă de partide.

Dacă nu şi le respectă, o să cadă repede. Eu nu ştiu ce înţelegere are cu PNL şi cu PSD şi cu UNPR, dar dacă îşi respectă angajamentele, adică dacă răspunde, aşa cum s-a angajat, condiţiilor puse de partide, va sta până la alegerile legislative", a adăugat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne