Cioloş: Nu am negociat cu niciun partid echipa de miniştri. Prezenţa lui Dâncu e alegerea mea personală

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PNL, că liberalii vor susţine noul său Cabinet de miniştri.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

"Am avut o discuţie lungă şi am dezbătut priorităţile. Am solicitat sprijinul politic pentru că avem nevoie de el. Vrem să relansăm încrederea populaţiei în actul de guvernare. Am primit astăzi, după această discuţie detaliată, asigurarea că PNL va susţine acest Guvern şi proiectele sale, nu doar pentru învestirea mâine sau poimâine, dar şi mai apoi, pentru proiectele pe care le propunem.

Am asigurat PNL că Guvernul va fi un partener deschis, un partener transparent şi obiectiv şi că vom veni să discutăm de câte ori va fi nevoie, pentru a ne construi majoritatea în Parlament, proiectele şi iniţiativele legislative pe care le vom avea", a declarat Dacian Cioloş, citat de b1.ro.

Premierul desemat susţine că nu a negociat cu niciun partid echipa de miniştri pe care o va prezenta în curând în faţa Parlamentului.

"Am spus că echipa am format-o singur, nu am negociat niciun membru, cu niciun partid şi am spus că prezenţa domnului Dâncu este alegerea mea pesonală. Îi ştiu competenţele şi dânsul este un ministru tehnocrat într-un guvern tehnocrat. Domnul preşedinte Iohannis mi-a dat încrederea în alegerea echipei, nimeni nu mi-a impus niciun nume şi când am considerat că pot să fie anumite îndoieli legate de anumite persoane, am preferat să renunţ.

Tocmai de asta, ca să nu existe nicio conotaţie pentru doi miniştri pe care, iniţial, din motive de competenţă, mă gândeam să-i menţin în guvern, am preferat să renunţ, tocmai ca să nu existe nicio suspiciune de negociere cu un partid sau cu altul. Pentru că, în condiţiile în care va trebui să guvernăm, încrederea este esenţială. Dacă nu pornim cu încredere de la început, este foarte greu", a explicat Cioloş.

Şefa PNL Alina Gorghiu a precizat că echipa guvernamentală prezentată de Cioloş promite multe şi că speră ca acest executiv de tehnocraţi să fie unul de succes.

"Este o echipă care promite multe. I-am spus domnului Cioloş că nu îl invidiez, dar îi urez mult succes şi mi-aş dori ca acest guvern de tehnocraţi să fie un succes. A fost singura sugestie agreată de toată lumea pentru a ieşi din această criză politică din România. Ne-a prezentat un set de măsuri pe care le are în vedere în următorul an. Ne bucurăm că acest set de priorităţi se suprapune cu programul de guvernare al PNL", a precizat Alina Gorghiu.

La rândul său, celălalt lider al liberalilor, Vasile Blaga, a afirmat că PNL va sprijini proiectele noului Executiv atâta timp cât acestea sunt în interesul oamenilor.

"PNL va vota la învestitură echipa lui Dacian Cioloş şi va sprijini în continuare proiectele atât timp cât sunt în interesul oamenilor şi corespund aşteptărilor oamenilor. Îi doresc foarte mult succes. Am discutat cele zece proiecte prioritare ale programului domniei sale. Mă bucură că îşi doreste spirijnul PNL, pe care îl are", a declarat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne