UNPR, iniţiativă solitară - cere taxarea marilor averi şi reducerea vârstei de votare

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă intenţionează să reintroducă în dezbatere parlamentară un proiect de lege care prevede taxarea averilor de peste 450.000 de euro cu uriaşul procent de 1% şi altul care va reduce vârsta de vot de la 18 ani la 16 ani.
Andrei Pricopie
02.12.2014

alte articole

Gabriel Oprea, conferinţă de presă UNPR (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
02.12.2014
Se încarcă player-ul...

Materialul video pe pagina orginală a Epoch Times România

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă intenţionează să reintroducă în dezbatere parlamentară un proiect de lege care prevede taxarea averilor de peste 450.000 de euro cu uriaşul procent de 1% şi altul, care va reduce vârsta de vot de la 18 ani la 16 ani.

Persoanele fizice care au averi de peste 450.000 de euro vor plăti o taxă de 1%, la fel ca şi cei care deţin un bun de lux de peste 50.000 euro (un automobil, de exemplu - n.r.), reiese din proiectul pe care vicepremierul Oprea l-a prezentat ca pe o taxă de "solidaritate" necesară pentru dezvoltarea societăţii.

"Vrem azi să reintroducem în dezbaterea publică două proiecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, şi vă aduceţi aminte că acum 3 ani doar două voturi în Parlament au făcut ca această lege să nu treacă, precum şi reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani", a declarat generalul Oprea, citat de Mediafax.

Liderul UNPR este de părere că cele două proiecte de lege vor susţinute atât în coaliţia de guvernare, cât şi în Parlament, acesta amintind că între PSD şi UNPR există un protocol semnat în 2012 care face referire şi la aceste două legi.

O primă reacţie pe acest subiect a avut preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, care, întrebat de presă cum comentează iniţiativa lui Oprea privind taxarea marilor averi, a precizat că ar fi normal ca astfel de propuneri să se discute mai întâi în coaliţia de guvernare "ca sa nu ne facem agende politice separate".

Nici premierul Victor Ponta nu este dispus să susţină iniţiativa lui Oprea, acesta subliniind că, în 2015, nu se vor mări taxele şi impozitele şi în ceea ce priveşte alte măsuri de politică fiscal-bugetară, acestea urmează să fie discutate în primul rând în coaliţia de guvernare, după care cu partenerii europeni.

Întrebat de presă cum comentează declaraţia premierului, Gabrel Oprea a replicat:

Voci din presă susţin că UNPR a ieşit la rampa şi îşi face imagine ca partid în afara alianţei cu PSD care ar putea fi abordabil pentru noul PNL în contextul intenţiei lui Iohannis de a prelua guvernarea.

Reamintim ca declaraţiile lui Oprea vine la scurt timp după ce Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 exclus din PSD, l-a acuzat pe liderul UNPR că se "ocupă" de treburile Ministerului Justiţiei, pregăteşte dosare liderilor politici de marcă şi i-a şantajat pe mulţi parlamentari aducându-i cu forţa în partidul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor