Udrea: Ponta „mai rău ca precursorul său ideologic” Ceauşescu
alte articole
Victor Ponta devine foarte rapid premierul taxelor şi impozitelor asupra celor care muncesc cinstit şi asupra firmelor oneste care îşi plătesc obligaţiile către stat, scrie marţi pe blogul personal Elena Udrea, adăugând că atunci când l-a ascultat, cu o zi în urmă, pe premierul Victor Ponta vorbind despre mărirea pensiilor şi salariilor şi-a amintit scena „precursorului său ideologic”, Nicolae Ceauşescu, care promitea bani în plus mulţumii nemulţumite.
„Văzându-l pe premierul României cu cât aplomb anunţa ieri că toate pensiile vor creşte cu 3,76% şi că va mări salariile cele mai mici cu 3%, am avut imaginea autosuficienţei maxime care poate să cuprindă un om politic. Mi s-a părut că se repetă scena balconului CC când precursorul său ideologic, pus în faţa mulţimii nemulţumite, mai promitea 100 de lei la salariu „oamenilor muncii”, a scris Elena Udrea.
Dar aceasta consideră că această comparaţie nu este proporţionată, întrucât Ponta este cu mult mai rău decât liderul comunist dat jos de popor.
„Numai că a-l compara pe Victor Ponta cu Nicolae Ceauşescu înseamnă a comite o foarte mare nedreptate acestuia din urmă. Şi asta pentru că actualul prim-ministru al României dă cu o mână şi ia cu două. Creşterea preţului benzinei şi motorinei cu cel puţin 10%, impozitarea stâlpilor, magazinelor şi a depozitelor, introducerea contribuţiilor sociale pentru cei care au imobile de pe urma cărora primesc chirii şi alte măsuri de acest tip echivalează cu o încercare disperată a guvernului de a mai aduce nişte bani la bugetul de stat. În fapt, mărind veniturile câtorva categorii sociale, Victor Ponta ia de la toţi românii care muncesc şi se străduiesc să supravieţuiască într-o ţară în care guvernanţii le sunt ostili”, a continuat deputatul PDL.
Elena Udrea le transmite celor care lucrează la privat să nu îşi facă „iluzii”, pentru că „nu numai că nu vă va creşte venitul, dar veţi avea mai mult de plătit pentru mâncare (prin scumpirea transporturilor ca urmare a creşterii preţului carburanţilor), pentru energia electrică şi cea termică. Dacă mai aveţi şi maşină, situaţia va sta şi mai rău: cel puţin vreo 70 de bani în plus către stat pentru preţul la motorină şi benzină, amenzi mai mari, impozite mai mari în funcţie de motor şi, evident, o creştere de 66% a rovinietei. Se va porni o spirală inflaţionistă care va afecta foarte puternic veniturile pe care le aveţi. Şi toate astea pentru ca premierul României să creeze măcar impresia că se bate pentru categoriile sociale aflate în dificultate. În realitate, pensionarii cărora le va creşte pensia cu 15 – 20 de lei nu vor fi în stare să acopere măririle de preţuri la curent şi întreţinere sau la mâncare”.
„Victor Ponta devine foarte rapid premierul taxelor şi impozitelor asupra celor care muncesc cinstit şi asupra firmelor oneste care îşi plătesc obligaţiile către stat. De vreme ce s-a dovedit că ANAF-ul este total nefuncţional şi nu e în stare să colecteze, prim-ministrul nostru se transformă în protectorul evazioniştilor şi al celor care înşală chiar statul pe care are pretenţia că-l conduce”, a concluzionat Udrea.
Nici liberali nu au scăpat de ochiul critic al Elenei Udrea: „În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia, ca de obicei, nu au avut niciun cuvânt de spus. Crin Antonescu doar iese la televizor ţipând cum nu este el de acord cu FMI-ul, poate-poate convinge pe cineva că e şi el de dreapta. Singura măsură care ar fi putut să fie eficientă, scăderea contribuţiilor sociale, este amânată până după a doua jumătate a lui 2014 şi condiţionată de încasări la buget bune. Ceea ce confirmă lozinca politică a guvernării USL: „ce bine-ar fi să fie bine, ca să nu fie rău”. Cu alte cuvinte, dacă se produce minunea, atunci guvernul mai lasă şi mediul privat să respire. Dacă nu, totuna e! Ca să nu mai spun că, pentru liberali, această promisiune de reducere a CAS cu 5% nu are absolut nicio valoare – ea ar urma sa se producă la mult timp după ce vor fi fost daţi afară de la guvernare de către PSD-işti”.
În final, Elena Udrea, precizează că rămâne cu câteva întrebări care aşteaptă un răspuns:
Ce se întâmplă cu promisiunea USL de a reduce TVA-ul progresiv până la 19%?
Ce se întâmplă cu cele 10 miliarde de euro investiţii străine promise până la sfârşitul lui 2013?
Ce se întâmplă cu cei 6% din PIB care ar trebui alocaţi Educaţiei?
Ce se întâmplă cu reducerea TVA-ului la toate produsele alimentare?
Ce se întâmplă cu miile de kilometri de autostradă promişi în campaniile electorale?
Unde este milionul de locuri de muncă de care vorbea Victor Ponta în 2012?
Nu în ultimul rând, cum a ajuns cel mai independent premier din istoria României să facă tot ce-i spune FMI-ul?