Udrea: Ponta, premier sau lobby-ist pentru companiile străine private?

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PDL Elena Udreaa scris joi pe blogul personal că „PSD şi PNL dau o dovadă profundă de ipocrizie când vine vorba de atitudinea faţă de exploatarea gazelor de şist”, făcând referire la faptul că „deşi Guvernul Ponta a permis companiei Chevron să înceapă în judeţele Vaslui şi Constanţa explorări în determinarea cantităţii gazelor de şist din subsol, fără a exista un studiu de impact privind mediul, europarlamentarii social-democraţi şi liberali au votat la 9 octombrie în favoarea modificării Directivei privind impactul asupra mediului (EIA) care interzice aceste explorări sau exploatări fără existenţa în prealabil a unui studiu de impact privind mediul”.

„Ponta şi USL încearcă să-i prostească din nou atât pe europeni, cât şi pe români. Săptămâna trecută, Executivul a dat undă verde demarării unei operaţiuni de explorare pentru gazele de şist în judeţul Vaslui fără existenţa unui studiu de impact privind mediul, iar acum europarlamentarii PSD şi PNL au votat în favoarea obligativităţii acestui aviz de mediu. Devine foarte evident faptul că deopotrivă Guvernul şi cele două partide de guvernământ abordează din nou un dublu-discurs pe această problematică importantă”, a declarat Elena Udrea.

Deputatul PDL scoate în evidenţă faptul că dacă PSD şi PNL susţin că este absolut necesar studiul de impact privind mediul în cazul exploatării gazelor de şist prin procedeul fracturării hidraulice, în schimb Guvernul a dat dovadă în cazul explorării Chevron de la Vaslui de o „permisivitate suspectă” care poate lăsa loc pentru „speculaţii privind adevăratele motive ale premierului”.

„După cazul Roşia Montană, în care Ponta s-a dovedit mai mult lobby-ist pentru Gabriel Resources decât premier al României, avem al doilea exemplu în care acesta apără mai mult interesele unei companii private decât legislaţia europeană. E evident că a dat voie săptămâna trecută demarării explorării de la Vaslui a Chevron pentru că ştia că se va modifica legislaţia europeană peste doar câteva zile. Evident că te întrebi pentru cine lucrează: pentru România sau pentru cei care îl pot plăti mai bine?”, a adăugat Udrea.

În acelaşi timp, aceasta îi critică şi pe europarlamentarii PSD şi PNL „care au dat dovadă de aceeaşi ipocrizie” în cazul votului din plenul Parlamentului European. Eurodeputaţii social-democraţi şi liberali „au votat la derută”, pentru că lucrurile fuseseră deja „rezolvate” în ţară, a adăugat Elena Udrea.

„În această poveste, europarlamentarii PSD şi PNL au fost simple cozi de topor folosite de premier. Au votat aşa cum le-a cerut grupul din care făceau parte, ştiind însă că Guvernul îşi dăduse deja acordul începerii explorărilor”, a concluzionat deputatul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne